Iğdır'ın en büyük sorunu sağlık

200 bin nüfuslu kentte en büyük sorun sağlık. Ulusal Kanal'a konuşan vatandaşlar hastanelerde yeterli cihazların olmamasından şikayetçi. Hastalar tedavi için ya Erzurum'a ya da Kars'a gönderiliyor.

Abone ol

Nüfusu 200 bine yaklaşan Iğdır'da halkın en büyük sorunu sağlık. Vatandaş tedavi olmak için başka illere gitmek zorunda kalıyor.

Devlet hastanesinde hem uzman doktor hem de tıbbi cihaz sayısı eksik.

Hastalar mecburan ya Erzurum'a ya da Kars'a sevk ediliyor. Ancak ekonomik durumu kötü olanlar için bu durum daha da güç hale geliyor.

Iğdır Devlet Hastanesi'ne tedaviye giden hastalar ve yakınları sorunlarını Ulusal Kanal'a anlattı.

Başhekim Yardımcısı Cem Kaplan, "Hastaların şikayeti genel anlamda doğru. Hastanemizde göğüs cerrahisi, çocuk cerrahisi ve beyin cerrahisi bölümleri yok. Uzmanın olmadığı yerde doğal olarak cihazda eksik olur. Bu hastalarımızı da mecburen en yakın hastanelere sevk etmek zorunda kalıyoruz" dedi.

Kaplan, anjiyo merkezinin de olmadığını ve kalp krizinin çok riskli bir durum olduğunu belirtti.

Iğdır'da tek sorun bu değil. Üniversite mezunu olan gençler de işsiz geziyor.

Hükümetin tarım ve hayvancılığa destek vermemesi, Ermenistan ve İran sınır kapılarının açık olmaması Iğdır'ı geri planda bırakıyor.

HABER-KAMERA: İLYAS GÜMRÜKÇÜ

ulusalkanal.com.tr

İstiklal Caddesi şantiyeye döndü Yurt Çocuklar için köy köy geziyorlar Yurt Düzce'de sağanak ve dolu yağışı Yurt Bilecik'te kaçak kazı operasyonu Yurt