FETÖ'ye yönelik operasyonlar: Çok sayıda gözaltı var

FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında, TUSAŞ'ın 24 eski çalışanı ile Hazine Müsteşarlığının 10 eski personeli gözaltına alındı. Meslekten ihraç edilen emniyet güçlerine yönelik Bitlis merkezli 16 ilde yapılan eş zamanlı operasyonlarda da 28 kişi gözaltına alındı. Erzurum'da görülen davada ise Fethullah Gülen ve kardeşi hakkındaki kırmızı bülten kararının devamına hükmedildi.

Abone ol

FETÖ'ye yönelik operasyonlar devam ediyor. FETÖ soruşturması kapsamında Konya merkezli 31 ilde 100 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Eş zamanlı operasyonla 40 kişi gözaltına alındı.

Ankara'da aralarında müdür, mühendis ve teknisyenlerin de bulunduğu TUSAŞ'ın 27 eski çalışanı hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Zanlılardan 24'ü gözaltına alındı.

FETÖ'ye yönelik tek operasyon bu değildi. Başka bir soruşturmada da Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığının 14 eski personeli hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Aralarında bir eski genel müdür yardımcısı ile iki eski daire başkanın da bulunduğu 14 zanlıdan 10'u gözaltına alındı.

34 zanlı, sağlık kontrollerinin ardından emniyete götürüldü.

Bitlis merkezli 16 ilde yapılan eş zamanlı operasyonlarda ise aralarında meslekten ihraç edilmiş eski şube müdürü, emniyet amiri ve komiserlerinde olduğu 28 kişi gözaltına alındı. Valilik açıklamasında diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

FETÖ/PDY'nin takipsizlikle sonuçlanan ''25 Aralık soruşturmasında kumpas kurarak darbeye teşebbüs ettiği" iddiasıyla 69 sanığın yargılandığı davada, 7 sanık hakkında tutuklama kararı verildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen 14'ncü duruşmada tutuksuz sanıklar Emre Civan, Ercan Taş, İsmail Sarı, Mehmet Sait Sevinç, Raif Bektaş, Sinan Sağyalavaç ve Ufuk Sağdıç hakkında tutuklama kararı çıkartıldı.

Erzurum'da, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen ile kardeşi Salih Gülen'in de yargılandığı davada sanıklardan Samih Yalçın'a, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi Fethullah Gülen ve kardeşinin dosyasının dava dosyasından ayrılmasına, haklarındaki kırmızı bülten ve difüzyon mesajı kararının devamına hükmetti.

ulusalkanal.com.tr

FETÖ'nün Gülen'e kaptan kod adını verdiği belirlendi Gündem Başbakan Yıldırım: FETÖ'nün yurt dışı örgütlenmesi 170'e yakın ülkede büyük tehdit Gündem Hakkari'de terör operasyonu Gündem M.A.A. tekrar gözaltına alındı Gündem