Foça'da son durum

Foça'da, denizi siyaha çeviren petrol sızıntısının kaba temizliği tamamlandı. 100 kişilik ekibin günlerdir sürdürdüğü çalışmalar karaya taşındı. Sahildeki çalışmalarınsa bir haftaya kadar tamamlanması hedefleniyor.

Abone ol

Petrolü temzileme çalışmalarında önemli bir aşama kaydedildi. Deniz kıyısındaki çalışmaların büyük ölçüde tamamlanmasından sonra karada temizliğe başlandı.

İzmir’in Foça ilçesinde sahil şeridine yayılan ve kaynağı henüz belirlenemeyen petrolü temizleme çalışmaları özel firma görevlileri tarafından devam ediyor.

Gencelli ve Cumhuriyet mahalleleri bölgesinde, petrolün dağılmaması için bölgede bariyerlerle önlem alındı.

Sadece petrolü emen pedler, deniz yüzeyine bırakıldı. Denizde sürdürülen bu çabalar sonuç verirken, petrolün tabaka halinde vurduğu deniz kıyısı, tamamen temizlendi.

Yetkililer ise temizleme çalışmalarının en önemli kısmın aşıldığını, artık ince temizlik çalışmalarının yapıldığını kaydetti

ulusal.com.tr

Tabakhane Vadisi'nde arkeolojik kazı çalışmaları Yurt Tek teker üzerinde motorsiklet kullanan kadın sürücü hakkında flaş gelişme Yurt Ankara'da cinayet zanlılarına özel harekat operasyonu Yurt Tuzla'da gemi parçaları üreten fabrikada patlama: ölü ve yaralı var Yurt