Temel Karamollaoğlu’ndan skandal Madımak yorumu

Saadet Partisi'nin Cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu, Sivas katliamıyla ilgili skandal sözler söyledi. Karamollaoğlu, 35 canımızın yanarak hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili "Katliam olarak vasıflandırmıyorum. İnsanlar pencereleri açmadıklarından dolayı ölmüş" dedi.

Abone ol

Saadet Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu katıldığı bir programda Madımak katliamıyla ilgili gelen soru üzerine, “Ben bunu bir katliam olarak vasıflandırmadım” dedi. “Perdeler yanmış, arabalar ters çevrilmiş. Arkasından da ateş bacayı sarmış” diyen Karamollaoğlu, “Pencereleri açmadıklarından dolayı insanlar ölmüş” ifadelerini kullandı.

Temel Karamollaoğlu, ARTI TV’de Sibel Hürtaş’ın sunduğu ‘Liderlerle Seçim Özel’ programında gazeteciler Şükrü Küçükşahin, Murat Aksoy, ve Özlem Akarsu Çelik'in sorularını yanıtladı. ‘Sivas olaylarını katliam olarak görüyor mu?’, ‘Sivas olayları vicdanını sızlatıyor mu?’ şeklinde sosyal medya üzerinden yöneltilen bir soruya yanıt vermesi istenen Karamollaoğlu, kitlenin dağılması için olaylar çıkmadan 5-6 saat önce bir konuşma yaptığını ancak buna ragmen insanların toplandığını söyledi.

‘PERDELER YANMIŞ, ARKASINDAN ATEŞ BACAYI SARMIŞ’

Karamollaoğlu, şunları kaydetti:

“Bazıları bunu farklı anlıyor, farklı yorumluyor ama ben bunu bir katliam olarak vasıflandırmadım. Bu üzücü bir hadisedir, hakikaten çok acı olarak tarif edilir. Katliam demek kasıtlı ‘ben bu insanları öldürmek için şunu yaptım’ denirse olur. Bunun adı katliam olur. Ama orada bir hadise meydana gelmiş o hadisenin neticesinde otelde şeyler yanmış; onun adı nedir; perdeler yanmış, arabalar ters çevrilmiş. Arkasından da ateş bacayı sarmış. İçerideki insanlar benim hâlâ anlayamadığım; pencereleri açmadıklarından dolayı insanlar ölmüş.”

‘BELEDİYE BAŞKANI ASAYİŞ OLAYLARINDAN SORUMLU DEĞİL’

Gazeteci Şükrü Küçükşahin, “’Bazı Aleviler benden özür diledi’ dediniz. Şimdi bu sözlerinizle birleştirince doğrusu empati konusunda biraz haksızlık yok mu?” diye sordu. Karamollaoğlu ise “Ben kendimi belki tam anlatamıyorum. Bir belediye başkanı bir ilde meydana gelen hadisenin, asayiş bozukluğunun sorumlusu değil” diyerek, bugüne kadar kendisinin ‘kasıtlı şekilde’ hedef gösterildiğini savundu.

‘İNSANLAR BİRİLERİNİ ÖLDÜRMEK İÇİN GELMEDİLER’

Olayların planlandığı kanaatinde olmadığını söyleyen Karamollaoğlu, “Sivas’taki hadise sünni - alevi çatışmasını çıkarmak için yapıldı…Bendeki kanaat, insanlar birilerini öldürmek için gelmediler” dedi. Üzerime düşeni yaptığını iddia eden Karamollaoğlu, “Ama önlemeye gücüm yetmedi” ifadesini kullandı.

‘PENCERELERİ AÇMADIKLARI İÇİN KURTULAMADILAR’

Sunucu Sibel Hürtaş’ın ‘Pencereleri açmadıkları için öldüler’ şeklindeki sözlerini yeniden hatırlatması üzerine, Karamollaoğlu, “Otelde iki kişi pencereleri açtığı için kurtuldu. Diğerleri depencereleri açmadığı için kurtulamadı” diyerek sözlerini yineledi.

Karamollaoğlu, Madımak davasının adil görülmediğini, yargılananlar arasında masumların da bulunduğunu savundu.

26 FETÖ şüphelisi Yunanistan'a kaçmak üzereyken yakalandı Gündem CHP seçim bildirgesini açıkladı: Yerel Yönetimler Özerklik şartını uygulamaya koyacağız Gündem Bu vaat ittifak dağıtır Gündem YÖK Başkanı'ndan Cerrahpaşa açıklaması Gündem