Önce halkı suçlamıştı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı seçim sonucunu değerlendirdi. Seçim gecesi halkı suçlayan Bahçeli bu kez de anket şirketlerini eleştirdi. CHP'de kurultay isteyen 6 milletvekilini de, tıpkı Kılıçdaroğlu gbi "AKP'deki krizin üstünü örtmekle" suçladı.

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Ekmeleddin İhsanoğlu'nu aday gösteren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim sonucunu değerlendirdi.

Seçim günü yaptığı açıklamada halkı suçlayan Bahçeli bu kez eleştiri oklarını kamuoyu araştırma şirketlerine çevirdi.

Bahçeli, "Anket şirketlerinin kumpası, komplosunu yaşadık. Seçime iki gün kala Erdoğan’ı yüzde 55-58 bandında göstermenin başka bir izahı yoktur." dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün veda resepsiyonunda Cumhuriyet Gazetesi'nden Utku Çakırözer'e konuşan Bahçeli, CHP'deki olağanüstü kurultay çağrılarını da değerlendirdi. Tıpkı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gibi o da kurultay isteyen milletvekillerini AKP'deki taht kavgalarının üstünü örtmekle suçladı.

"Türkiye’nin bugünkü şartlarında Sayın İhsanoğlu en iyi adaydı." diyen Bahçeli, "Sayın Kılıçdaroğlu ile isabetli bir karar verdik. Hala da böyle olduğunu düşünüyorum. Ben CHP içindeki bu son tartışmanın biraz erken yapıldığı düşüncesindeyim. AKP içinde Erdoğan ile Gül arasında bir yol ayrılığından bahsedilirken, CHP’deki bu arkadaşların acelesi neydi? Bunu anlamış değiliz." dedi.

ulusalkanal.com.tr

Mühendislerden "10 numara" uyarı Gündem Bir kültür daha yok edilecek! Gündem Meclis'te sürpriz karar Gündem Efsane başkan hayatını kaybetti Gündem