Özgecan cinayetinin ardından yeni önlemler alınıyor!

Özgecan Aslan cinayetinin ardından toplu taşıma araçlarında yeni düzenlemeler getiriliyor. Yolcuların güvenliğini sağlamak için dolmuş taksi ve servis araçlarına, bankalardaki gibi siren yerleştirilmesi kararı alındı. Kendini tehlike altında hisseden yolcular, araçlardaki panik butonu ile durumu polise bildirecek.

Abone ol

Mersin'de katledilen Özgecan Aslan cinayetinden sonra toplu taşıma araçları için güvenlilk düzenlemeleri gündeme geldi.

Yenişafak Gazetesi'nin haberine göre; hükümet, dolmuş taksi ve servis araçlarına bankalardaki gibi siren sistemi getirecek. Araçlara takılacak panik butonu ile kendini tehlikede hisseden yolcular butona basarak durumu polise bildirecek.

Minibüslerde GPS sistemi zorunlu olacak. Dolmuş duraklarında takip merkezi oluşturulacak. Bir dolmuş, otobüs ya da öğrenci servisi hattından dışarı çıktığında GPS’ten bunu takip eden merkez, polisle koordineli bir şekilde duruma el koyacak.

Yeni düzenleme ile dolmuş duraklarında değnekçiliğe son verilecek. Toplu taşıma araçlarında yaşanan taciz cezaları da artırılacak.

Televizyon programalarını da sıkı takip dönemi başlıyor. RTÜK'e gelen şikayetler kapsamlı olarak değerlendirilecek. “Mankenlik, şarkı ve yetenek yarışmaları” da gözetim altına alınacak.

ulusalkanal.com.tr

İşsizlik uyarısı! Veriler çok kötü Gündem TEM 'de onlarca araç birbirine girdi! Otoyol trafiğe kapandı Gündem 22 yıl önce hayatını kaybeden Org. Eşref Bitlis suikastı nasıl kapatıldı? Gündem Erdoğan'a 18 milyon dolara 1 gemi daha Gündem