Çin'den Türkiye'ye dev yatırım

Dünyada ekonomisinin yükselen yıldızı Çin Halk Cumhuriyeti Türkiye'deki yatırımlarına devam ediyor. Türkiye ve Çin, 170 megavat kapasiteli rüzgar enerjisi santrali yatırımını hayata geçirmek üzere 226 milyon dolarlık mutabakat anlaşması imzaladı.

Abone ol

Dünyada hızla büyüyen ekonomisi ile birinci sıraya yerleşen Çin Halk Cumhuriyeti,Türkiye'de de yatırımlarına devam ediyor. Çin'den Türkiye'ye dev bir yatırım daha yapıldı.

Çin Devlet Kalkınma ve Yatırım Kurumu, Smart Growth Holding ve müteahhitlik şirketi PowerChina, Aydın ve Manisa'da 170 megavat kapasiteli rüzgar enerjisi santrali yatırımını hayata geçirmek üzere 226 milyon dolarlık mutabakat anlaşması imzaladı.

Ulusal Kanal'a açıklama yapan SGI Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Durmaz, "yatırımların devamı gelecek" dedi.

Aydın ve Manisa'daki projeler hakkında da bilgi veren Durmaz, "Amacımız 2020 yılı ekim ayına tamamını yetiştirmek. Bitireceğimize de eminiz" ifadesini kullandı.

Durmaz 2 ülke arasındaki bağların güçlü olduğunu ve Çin'in yatırım noktasında Türkiye'den vazgeçemeyeceğini söyledi.

HABER: DİLEK DOĞAN

ulusal.com.tr

Çarşılarda bayram hareketliliği Ekonomi Mehmet Şimşek'ten Türk Lirası açıklaması Ekonomi Muğla turizm sezonuna hızlı girdi Ekonomi Bayramda 11 milyar lira ciro beklentisi Ekonomi