Anayasa Mahkemesi üyeliği için seçim yapıldı

10 Ocak'ta emekli olacak Anayasa Mahkemesi üyesi Burhan Üstün'ün boşaltacağı koltuk için Yargıtay'da seçim yapıldı. 5 adayın yarıştığı seçimde en çok oyu 107 ile Yargıtay 12'inci Ceza Dairesi üyesi İrfan Fidan aldı. Fidanı 65 oyla Nevzat Özsoy, 52 oyla Mustafa Erol takip etti. Yargıtay Başkanlığı en çok oyu alan bu 3 adayı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a sunacak. Erdoğan içlerinden bir kişiyi AYM üyeliğine atayacak.

Abone ol

Anayasa Mahkemesi üyesi Burhan Üstün 10 Ocak'ta emekli olacak. Yargıtay kontenjanından AYM üyesi olan Üstün'ün boşaltacağı koltuk için yine Yargıtay içinden bir isim gelecek.

Sandığa giden 340 Yargıtay üyesi seçime katılan 5 aday için oy kullandı. Oylamada, en çok oyu 107 ile Yargıtay 12'inci Ceza Dairesi üyesi İrfan Fidan aldı. Fidan'ı Yargıtay 8'inci Ceza Dairesi üyesi Nevzat Özsoy 65 oy ile, 17'inci Hukuk üyesi Mustafa Erol ise 52 oyla takip etti.

Yargıtay Başkanlığı en çok oyu alan bu 3 adayı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a sunacak. Erdoğan içlerinden bir kişiyi AYM üyeliğine atayacak.

En çok oyu olan İrfan Fidan, Yargıtay'a üye seçilmeden önce İstanbul Cumhuriyet Başsavcısıydı. Fidan, kritik davalarda görev aldı.

Daha önce Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'ndan sorumlu başsavcı vekilliği yapan Fidan FETÖ'ye karşı "Paralel devlet" soruşturmalarını yürüttü.

Bu davaların başında ''17-25 Aralık operasyonlarına'' ilişkin soruşturma ile ''Selam Tevhid'de kumpas soruşturması'' geliyor. Soruşturma kapsamında FETÖ lideri Fethullah Gülen ve FETÖ'cü polisler hakkında dava açıldı.

Fidan, MİT Tırlarının durdurulması ile ilgili Erdem Gül ve Can Dündar ile Sorosçu Osman Kavala hakkındaki iddianameleri de hazırladı.

''Balyoz'da kumpas'', ''Şike'de kumpas'' ile Savcı Mehmet Selim Kiraz cinayetine ilişkin soruşturmaları da başlatan isim de Savcı İrfan Fidan olmuştu.

Üniversitelere ''fuhuş evi'' diyen profesöre soruşturma Gündem Türk askeri Azerbaycan'da göreve başladı Gündem CHP'li Soyer'den bir skandal daha: Uluslararası Mizah Festivali'ne Türk ve İslam karşıtı karikatüristleri davet etmesi kentte tepki topladı Gündem Bakan Varank'tan aşı açıklaması: 4 aşı adayımız hayvan deneylerini başarıyla tamamlamış durumda Gündem