Uğur Kurt'u vuran polisten ilginç savunma

Okmeydanı Cemevi'nde hayatını kaybeden Uğur Kurt'u vuran polis ilginç bir savunma yaptı. Şüpheli polis S. K. ifadesinde, amirlerinin "sıkma" diye bir uyarıda bulunmadığını iddia etti. Oysa "sıkma" uyarısı, kameralar tarafından da kaydedilmişti.

Abone ol

Cemevinde vurulan Uğur Kurt soruşturmasında şüpheli polis S.K. çarpıcı bir savunma yaptı.

Kurt’u öldüren kurşunun tabancasından çıktığı raporla kesinleşen polis S.K'nın olaydan 3 ay sonra ifadesi alındı. S.K. çelişkili ifadeler verdi.

"SIKMA" DİYEN OLMADI

"Terörle mücadele ekibinde çok fazla tecrübem yok. Molotof geldiğini görünce yanıp ölebileceğimizi düşündüğümden silahımı ateş ederek molotof kokteyli atan şahsı etkisiz hale getirmek istedim. Sağ elimle meyilli olan caddede saldırıda bulunan şüphelinin bel altı bölgesini hedef alarak ateş etmiştim. Caddenin aşağısında cemevi olduğunu dahi bilmiyordum. Bana seslenen kimse olmadı."

S.K'nın olaylar sırasında Akrep aracının arkasında, gaz bombasıyla beklediği, ancak gaz bombası yerine tabancasını kullandığı iifadesinde yer aldı.

Polis S.K. Cemevinde birinin vurulduğu yönündeki uyarıyı da, "terör örgütünün taktiği" sandıklarını belirtti. S.K.’nın avukatı Tolga Yurdakul, müvekkilinin molotoflu saldırıyı bertaraf edecek başka etkin savunma aracı olmadığı için ateş ettiğini savundu.

ulusalkanal.com.tr

CHP'li vekilden Başbakan'a 3 soru! Gündem 3. duruşması da görülmedi! Gündem Öğretmenler atama, öğrenciler nakil sorunları ile boğuşuyor! Gündem Bakanlar Kurulu toplantı Gündem