Ankara Barosu gençlik örgütlerini bir araya getirdi

Ankara Barosu Cumhuriyet Kurulu tarafından düzenlenen “Gençliğe Emanet Edilen Cumhuriyet” konulu konferansta siyasi parti gençlik kolları ve gençlik kitle örgütleri bir araya geldi. Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Türkiye Gençlik Birliği (TGB), Türkiye Liseliler Birliği (TLB), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İyi Parti ve Vatan Partisi’nden gençler Cumhuriyetin geleceğini ve 2019 seçimlerini tartıştı.

Abone ol

Açılışını Ankara Barosu Başkanı Av. Hakan Canduran’ın yaptığı panelde Anayasa Mahkemesi Eski Başkanı Yekta Güngör Özden, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Onursal Başkanı Atilla Sav, Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) yönetim kurulu üyesi Emekli Tuğgeneral Namık Kemal Çalışkan ve Baro Cumhuriyet Kurulu yöneticisi Avukat Erdem Akyüz de tartışmaya ortak oldu. Ankara Barosu Cumhuriyet Kurulu Başkanı Av. Selcik Ulusoy’un oturum başkanlığını yaptığı söyleşiyi Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) de yönetim kuruluyla izledi.

Söyleşide ADD Gençlik Komisyonu Başkanı Sefa Uyar, TGB Genel Sekreteri Özgür Bursalı, TLB Genel Başkanı Yıldırım Gençer, CHP Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Çağdaş Ersoy, İyi Parti Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Orhun Bilenler ve Vatan Partisi Öncü Gençlik Genel Başkanı Aykut Diş konuştu. Konuşmalarıyla tüm izleyenlere güven veren gençler yer yer ortaklaştı, yer yer tartıştı. Siyasilere örnek olacak bir nezaketle süren söyleşi dinleyenler tarafından ilgiyle izlendi.

“ATATÜRKÇÜ GENÇLİK AYAKTA”

TGB Genel Sekreteri Özgür Bursalı, Cumhuriyet değerlerinin ve Atatürk değerlerinin bugün paylaşılan en büyük değer olduğunu belirterek, “Türkiye Cumhuriyeti’nin büyük bir birikimi var. Devlet birikimi var, gençlik birikimi var, bağımsız ve özgür yaşama birikimi var. Bugün, 15 Temmuz Amerikancı darbeleri bastırıldıysa, Afrin’de kahraman Mehmetçiğimiz büyük zaferler kazanıyorsa, bu birikim sayesindedir. Cumhuriyet, bugün en canlı haliyle bu topraklarda yaşamaktadır. Atatürk gençliği Türkiye’nin her yerinde ayaktadır, umut doludur ve görevinin başındadır. Türkiye’mizi aydınlıklara güzelliklere el birliği ile çıkaracağız. Milletimize güvenimiz tamdır.” beyanlarında bulundu.

ADD Gençlik Kurulu Başkanı Sefa Uyar da konuşmasında “Türk ordusunun Afrin’de verdiği mücadelenin kesinlikle yanındayız. Kemalist gençlik vazifesinin başındadır.” dedi.

“TEK ADAMA KARŞI OLAN HERKESLE YAN YANA OLACAĞIZ”

CHP Gençlik Kolları adına söyleşiye katılan Çağdaş Ersoy, Türkiye’nin tek adam rejimiyle yönetildiğini kaydederek, “Bu tek adamdan kurtulmadığımız sürece Cumhuriyeti sürdüremeyiz. Siyasetin çözüm bulamadığı sorunları canımızla ödüyoruz. Afrin’e yapılan haklı bir harekât fakat orada yaşamını yitirenler var. Siyaset çözüm bulamadığı için orada bu sorunun yaşanması bir utanç. Biz bugün ‘Hayır cephesi’ diye bir şeyi referans alıyoruz. Bütün farklılıklara rağmen yan yana geldik. Tek adamın yanında olmayan herkesle yan yana olacağız” dedi.

İyi Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Orhun Bilenler ise şunları söyledi: “Bu tek adam rejimini yıkmak için duvarları yıka yıka geliyoruz. Bizi ayırmalarına müsaade etmeyeceğiz. İktidar Cumhuriyetin kodlarıyla oynama gafletinde bulunmuştur. Buna müsaade etmeyeceğiz. Cumhuriyeti fabrika ayarlarına döndürene kadar mücadele edeceğiz.”

“CUMHURİYETİ SAVUNMAK TÜRKİYE’Yİ SAVUNMAKTIR”

Türkiye’nin bir savaşın içinde olduğunu belirten Vatan Partisi Öncü Gençlik Genel Başkanı Aykut Diş herkesin bu sorumlulukla konuşması gerektiğini belirterek, “Cumhuriyeti savunmak Türkiye’yi savunmaktır. Türkiyemiz bir kuşatma altındaydı. Emperyalistler bombalarla, darbe girişimleriyle, ekonomik şantajlarla Türkiye’yi kuşattılar. Fakat bu kuşatma yarılıyor. Bölücü terör örgütünün etkisizleştirilmesiyle, Amerikancı çete FETÖ’nün etkisizleştirilmesiyle, Amerika’nın teşhir edilmesiyle yarılıyor. Afrin’de zaferler kazanan Mehmetçik Türk milletinin desteğiyle kuşatmaları yarıyor. Fakat ülkeyi yönetenler ülkenin içinde bulunduğu sürecin hassasiyetlerini gözeten bir sorumluluk taşımıyorlar. Milleti birleştirmek yerine karşı karşıya getiriyorlar. Eğitim sistemini millileştirmek yerine dincileştiriyorlar. Suriye yönetimiyle işbirliği yerine düşmanlığı sürdürüyorlar. Güzel ülkemiz bir sıkışma yaşıyor. Bu sıkışma FETÖ ve PKK’yla yan yana düşerek, Amerika’dan ve Avrupa’dan medet umarak değil Türkiye’den yana üçüncü bir yol yaratarak aşılır. ‘HAYIR cephesi’ kurarak değil bütün milleti kazanmayı hedefleyecek bir program geliştirerek aşılır.” dedi.

Söyleşi izleyenlerin sorularıyla ve 2019 seçimlerinde sandık güvenliğinin öneminin vurgulanmasıyla sona erdi.

Bakanlıktan akıl almaz uygulama! Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ey Netanyahu sen çok zayıf ve garipsin Gündem Tek tuşla denklik belgesi Gündem Amanos Dağları'nda 6 terörist etkisiz hale getirildi Gündem