VİP dinleme listesi

F-tipi örgütün yasa dışı dinlemelerine ilişkin yeni deliller ortaya çıktı. TİB'de yapılan incelemede, kamuoyunun yakından tanıdığı 64 kişinin sahte isimlerle dinlendiği tespit edildi. Liste incelendiğinde cemaatin Aselsan, TÜBİTAK ve Havelsan'ı yakın markaja anlaşılıyor.

Abone ol

F-Tipi örgütün bir yasa dışı dinleme skandalı daha ortaya çıktı. Siyasetçilerden gazetecilere, valilerden genel müdürlere 64 kritik ismin daha sahte isimlerle dinlendiği tespit edildi.

2008-2010 yılları arasında sahte isimle yasa dışı dinlenenler arasında Hüsamettin Cindoruk, merhum Necmettin Erbakan, Namık Kemal Zeybek, Abdülkadir Selvi, Ertuğrul Özkök Fikret Bila gibi kamuoyunun yakından tanıdığı isimler yer alıyor.

İnceleme sonunda F-Tipi örgütün milli güvenlik ve sanayi kurumlarını da yakın markaja aldığı ortaya çıktı. Dinleme listesinde stratejik önemdeki Savunma Sanayii Müsteşarlığı, Aselsan, TÜBİTAK ve Havelsan'da görev yapan çok sayıda yönetici mevcut.

HAVELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Yarman, ASELSAN Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı emekli Tümgeneral Mehmet İhsan Ongun, Savunma Sanayi Müsteşarlığı Daire Başkanları da dinlenen isimler arasında.

Yeni Şafak Gazetesi'nin haberine göre sahte isimlerle alınan dinleme kararlarında İBDA-C üyeliği, terör örgütü üyeliği, uyuşturucu ve kaçakçılık gibi sahte suçlamalar kullanıldı. Haberde dinleme kararlarının çok kez uzaltıldığı belirtildi.

ulusalkanal.com.tr

Bekleyenlere duyurulur Gündem CHP, Erdoğan için soruşturma istedi Gündem CHP'den Dersim savunması Gündem Sarin gazı resmi belgelerde Gündem