Tayyip Erdoğan'dan hükümete ince mesajlar

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Latin Amerika yolunda MİT Müstaşarı Hakan Fidan'ın adaylığı ile ilgili hükümete göndermeler yaptı. Fidan için "MİT'in başına sır küpüm olarak görebileceğim birini getirmiştim" diyen Erdoğan "ona belki vaatlerde bulunulmuş olabilir. Maalesef böyle bir adım attılar" ifadelerini kullandı. MİT'in F tipi örgütle mücadele için önemli olduğunu belirten Erdoğan, "tek de kalsam mücadelemi sürdüreceğim" dedi.

Abone ol

MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın istifası Ak Saray ile hükümet arasındaki gerilimi iyice tırmandırdı. Fidan'ın istifasıyla ilgili "olumsuz" değerlendirme yapan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Latin Amerika ziyareti sırasında uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan ince mesajlarını konuşmasının satır aralarında verdi.

Erdoğan, "ben oraya son derece güvenilir, hatta sır küpüm olarak görebileceğim birini getirmiştim. Bu makama gelmiş bir kardeşimizin milletvekili adayı olmak, onun ötesinde bazı görevleri kafasında planlamak gibi bir durumu olabilir. Ya da ona belki bu tür bazı vaatlerde bulunulmuş olabilir, orasını bilemem. Ama ben kendisine açık ve net olarak "Ayrılmanı doğru bulmuyorum" dedim. Maalesef böyle bir adım atmayı uygun buldular" dedi.

Erdoğan, Fidan'ın yerine gelecek isimle ilgili, "Yerine kim gelecek hükümet teklifi yapar. Biz de ona göre onar ya da onamayız" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, MİT'in özellikle Paralel yapı ile mücadelede önemli olduğunu belirtti, "Buna ne kadar önem verdiğimi ifade etmek için, "Tek de kalsam bu mücadeleyi sürdüreceğim" diyorum. Bugün PKK terör örgütü bile uluslararası camiada bunların Türkiye’ye verdiği zararı vermemiştir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ölüm tehditleri alıyorum" sözlerine de açıklık getirdi. Korumalarına güvenmediğini belirtti.

Erdoğan, "Siz tabii korumalarınızı falan güvendiğiniz insanlar olarak görüyorsunuz ama bakıyorsunuz onların içinden de çıkıyorlar. Biri, ikisi öyle olabiliyor. Böcek olayında olduğu gibi. Adam kalkıyor mesela mahkemede "Cumhurbaşkanı bana çok güvendiği, beni çok takdir ettiği için Libya’ya gönderdi" diyor. Adamı tanımam, bilmem." diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr

Dr. Tayfun Budak CHP'den istifa ederek İşçi Partisi'ne katıldı! Gündem Adalet sarayı kendi elektriğini üretecek Gündem Fuat Avni'ye bilgi sızdıran polisler yakalandı! Gündem İlk duruşmada çarpıcı ifade: Bu hepimizin bayrağıdır, sadece o an... Gündem