Serpil Devrim resimleri ve şiirleriyle Kalimerhaba etkinliklerinde

01 Eylül Dünya Barış Günü, Marmaris Kalimerhaba Sanat ve Barış Etkinlikleri Programı

Abone ol

31 Ağustos 2015 Pazartesi günü, Sanatçıların Marmaris’e gelişi ve Kalimerhaba Sanat Sofrasında Etkinlik Onur Konuğu Şair, Özkan Mert katılımı, Havva Aktaş sunumu ile, Saat 20.00 de, Şiir ve Müzik programında buluşmaları.

01 Eylül 2015 Salı günü, Saat 11.00 Marmaris Esnaf ve Sanatkârlar Odası Muhiddin Onay Kültür Merkezi Konferans Salonunda Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği Başkanı Ümit Yaşar Işıkhan moderatörlüğünde sunulan “Sanat ve Barış Söyleşisi” Program konuşmacıları; Özkan Mert, Ahmet Sevgi, Yıldız İlhan, Numan Gülşah, Yücelay Sal, Halil Karanfiloğlu

Saat 13.00 Marmaris Esnaf Sanatkârlar Odası Ahmet Altuntaş Kütüphanesi Çocuk Okurlarla, Yazarların buluşması.

01 Eylül Salı 2015 günü Saat 16.00 19.00 Blue Port AVM Kitapkurdu Standında Okur – Yazar Buluşması ve İmza Günü. İmza Gününe katılacak Yazarlar, Şairler; Özkan Mert, Ümit Yaşar Işıkhan, Hakkı Gümüştaş, Dursun Özden, Çetin Korkut, Raşit Öztürk, Ahmet Sevgi, Ahmet Hür, Emre Aslan, Hulki Karabel, Serpil Devrim,Zeynep Batımor, Asuman Ermurat Toraman, Tülay Duygulu Pırlant, Nuran Elver, Yağmur Zarif, Yıldız İlhan, Nermin Han Şahin, Hatice Altunay, Lidia Cherieliuc, Yücelay Sal.

01 Eylül Salı günü Saat 19.00 “Barış Gelecektir” Karma Resim ve Karikatür Sergisi açılışı.

Hasan Kara, Janset Özmert, F. Elvin Öztürk, Sari Marianne, Hulki Karabel, Candan Erdem Karabel, Elena Mykolenko, Bengisu Turanboy, Tamer Ertuna, Elizabeth Tuganova, Selma Sonat ve Raşit Öztürk’ten oluşan ressamlar ile Karikatürist Aşkın Ayrancıoğlu, Mustaf Yıldız, Yaman Tüzcet ve tüm diğer katılımcı sanatçılara Teşekkür Belgelerinin sunumu ve Barış Bildirgesinin basına açıklanması

01 Eylül Salı günü Saat 21.00 Dursun Özden tarafından Sibirya’da çekilen Şaman Belgeselinin sunumu ve Şifacı Kutsal Şaman Dansı gösterisi.

02 Eylül 2015 Çarşamba günü tüm sanatçıların katılımı ile Marmaris Ticaret Odası ev sahipliğinde Marmaris Osmaniye Bal Evi ziyareti ve bölgemiz kültürel varlıkları inceleme gezisi.

03 Eylül 2015 Perşembe günü Saat 11.00 Şiir denize yelken açar ve deniz Barış Şiirleri ile mayalanır. Gulet Group Çetin Korkut ev sahipliğinde Şairlere özel bir tekne turu

Serpil Devrim

16.10.1960 yılında İstanbul'da doğdum. Lise mezunuyum. İyi derecede İngilizce ve almanca biliyorum. Dış ticaret konusunda 1982 – 1989 yılları arasında yönetici olarak çalıştım. 1989 yılında Ulaş Uluslararası İhracat _İthalat ve Lojistik Hizmetleri Limited Şirketini ( IATA Acentası) 1991 yılında Ulaş Gümrük Müşavirliği Limited Şirketini kurdum, dış ticaret ve lojistik konularında işveren olarak 2001 yılına dek çalıştım. 2001 yılında Kanada'ya gittim. PBB Global Lojistik (Fort Erie-Ontarıo) ve DHL Toronto Pearson Havalimanı ofislerinde çalıştım. Kanada‘da 10 yıl kesintisiz yaşadıktan sonra 2011 yılında Türkiye’ye döndüm. Bodrum- Muğla’da yaşıyorum. İlk kitabımın ismi Doğumundayım Günün şiir kitabı,2013 de yayınlandı.kinci kitabımı ( Yol Bitiyordu) Mayıs 2015'de yayınlandı.. Sundurma isimli romanım ve Serbest Düşme isimli şiir kitabım ekimin ilk haftasında yayınlanacak. Evli değilim, Nazlı adlı .21 yaşında bir kızım var.

(Başlarken…

Gerçekçi şiirin sesini duymaya başladığım zaman bir şelale gibi akıyordu. Okundukça, dinledikçe bu güzel sesin şiirle örtüşen yönü ortaya çıkıyordu.

Irmaklar nehir olur, kimi göllere akar bazıları da sözünü ettiğim şelaleye karışır. Şiirleri okudukça, müziğin sesi gibi bir uyum oluşturuyordu yüreğimde. Lirik söylemin bütün duyularını gerçekçi şiir yorumu ile buluşturuyordu.

Şiirinin bu denli yoğunluğu Nazım ustadan gelen bir geleneğe bağlanıyor. Ama kökenine indiğimiz de Yunus Emre'nin, Şeyh Bedreddin'in, Pir Sultan Abdal'ın , Karacaoğlan bağlantılarını da benzersiz bir biçimde duyumsatıyor. Bu nehir, bu kaynak gelenekten geleceğe, ulusaldan evrensele uzanmanın birikimini mısralarına döküyordu.

Sözlü ve yazılı edebiyatımızın geleneğinde şiir baş yapıtlar içermektedir. Doğu ya da batı kaynağından esinlenmenin elbette ki yolu vardır. Ancak, Serpil Devrim'in şiir söyleminde gelenekten günümüze bağlı toplumcu söylemli şiirleriyle özel ve öznel bir yeri bulunuyor.

Serpil Devrim'in çağdaş şiirimizde ki yeri, 21. yüzyılın Türkiyesinde ki devrimci şiir anlayışının bir göstergesidir. Etkili görsel, işitsel, renkli, müzikli söylemi ile Gezi Olay'larının şiire bu denli yansıyışının nesnel çözümünü okurlarımıza bırakıyoruz.)

-Hayati Asılyazıcı-

(Tanıtım Bülteninden)

Srepil Devrim ile tanışmak ve kitaplarını imzalatabilmek için 01 Eylül Salı Dünya Barış Günü Saat 16.00 - 19.00 arası Marmaris Blue Port AVM Kitapkurdu standında gerçekleşecek olan “Barışa İmza Koyanlar" Kitap İmza Günü etkinliğini ziyaret ediniz.

Ünlü yönetmen Wes Craven hayatını kaybetti Kültür Sanat MFÖ efsanesi fuarda Kültür Sanat 29'uncu kuruluş yıldönümü Kültür Sanat Türkiye'nin ilk Müzik Köyü kuruldu Kültür Sanat