Elektronik keman olur da kemençe olmaz mı?

Elektronik keman olur da kemençe olmaz mı? Samsunlu Fethi ve İzzet kardeşler yaptı. Asıl mesleği elektrikçi olan ancak iş kazası geçirdikten sonra kemençe yapmaya başlayan iki kardeş elektronik kemençeye de "Kemançe" adını verdi.

Abone ol

Bu da elektronik kemençe. Yani onların deyimiyle "Kamençe". Elektronik keman olur da elektronik kemençe olmaz mı dediler, yaptılar.

Fethi ve İzet kardeşler aslında elektrikçi. Elektrik akımına kapıldıkları için mesleği bırakıp kemençe işine girmişler. Kemençe çalmayı bilmeselerde 14 yıldan beri kemençe yapımında ustalaşmışlar.

İki kardeş kurdukları atölyede kemençe yapıyor. Samsun'da yapılan Kemençe başta Çin olmak üzere çeşitli ülkelere gönderiliyor.

Fiyatlar da 100 liradan başlayıp bin 500 liraya kadar yükseliyor. Fiyatı "tuzlu" denebilecek kemençelerden biri de bu elektronik kemençe.

İki kardeş kemençe çalmayı bilmediği için testleri arkadaşlarına bırakıyor.

ulusalkanal.com.tr

“Kabuktaki Hayalet“ filmi, 31 Mart'ta vizyonda Kültür Sanat Hastane bahçesindeki mermer tarihi eser çıktı Kültür Sanat Caz müziği efsanelerinden Al Jarreau hayatını kaybetti Kültür Sanat Elazığ'da gazeteler sanata dönüşüyor Kültür Sanat