Sabah yazarı Mehmet Şimşek'i yazdı: Kafamı karıştıran bazı şeyler var

Hükümete yakın Sabah yazarı Güngör, istifa söylentileriyle eşzamanlı olarak Mehmet Şimşek'in daha önce çalıştığı bankaların dolar talebini artırdığını söyledi

Abone ol

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, isim vermeden sert dille eleştirdiği Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in istifa ettiği söylentileriyle eşzamanlı dolar tarihinin rekorunu kırdı. Son haftada yükselişe geçen dolar bu sabah itibariyle 4.06'ya yükseldi.

Ancak istifa söylentilerini Başbakan Binali Yıldırım yalanladı.

Mehmet Şimşek'in istifa söylentileri ve dolardaki yükseliş, şüpheleri de beraberinde getirdi.

Hükümete yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesi yazarı Dilek Güngör, çarpıcı bir iddia gündeme getirdi.

Erdoğan'ın Mehmet Şimşek'i eleştirmeye başlamasından beri "garip şeyler oluyor" diyen Güngör, "Aralarında Mehmet Şimşek'in daha önce çalıştığı Merill Lynch ile Citi, RBS ve UBS'nin de olduğu yabancı bankalar 'belirsizlik' bahanesiyle dolar talebini arttı" dedi. Güngör, "Birileri aba altından sopa gösteriyor" dedi.

Güngör'ün yazısının satırbaşları şöyle:

"Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bir hafta önce "Aramızdaki bazı arkadaşların ülkemizdeki ekonomik durumun sıkıntılı olduğuna dair açıklamalar yapacak kadar yanlışın içine düştüklerini görmek bizi üzdü" sözlerinin adresi Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek olarak görüldüğünden bu yana garip şeyler oluyor. Son olarak da Şimşek'in istifa ettiğine dair dedikodular çıkarıldı.

Öyle bir durumun şu an için söz konusu olmadığını Başbakanlık'tan bizzat teyit ettim. Zaten kendisi de dün öğleden sonra açıklama yaptı.

Şimşek 'iyidir devam etsin' ya da 'kötüdür istifa etsin' demek bana düşmez. Ama kafamı karıştıran bazı şeyler var. Misal, dün piyasada dolardaki hareketlenmenin arkasında Mehmet Şimşek'in istifa ettiğine dair dedikoduların olduğu söylendi.

Aralarında Şimşek'in daha önce çalıştığı Merill Lynch ile Citi, RBS ve UBS'nin de olduğu yabancı bankaların 'belirsizlik' bahanesiyle dolar talebinin arttığı belirtildi.

Küçük hacimli piyasada Amerika ve Londralı hedge fonlar ve bankalardolara talebi artırınca kur 4.04 TL'ye çıktı.

İstifa dedikodusu kasıtlı mı çıkarılıp, yayıldı bilemiyorum.

Eğer öyleyse bazı soruların cevaplanması gerekiyor.

Bir ülkenin ekonomi politikaları kişilerle mi bağlantılıdır? Biriler aba altından sopa mı gösteriyor?

"Bak Şimşek giderse piyasa bozulur" mu denilmek isteniyor?

Şunu söyleyeyim. İçeride ve dışarıda öyle düşünen varsa yanılır.

Niye böyle diyorum? Bu ülkede benzer durumları Ali Babacan döneminde de yaşadık. Dedikodu üretilip piyasada operasyon çekildi. Fakat ülkede yaşayanlar da Babacan gittikten sonra Türkiye'ye yatırımcının geldiğini, ekonominin büyüdüğünü, faizlerin ve enflasyonun düştüğünü gördü."

ulusal.com.tr

Eskişehir üniversite saldırganı Volkan Bayar hakkında şok detaylar Gündem FETÖ'nün "askeri mahrem yapılanması"na yönelik operasyon Gündem TRT çalışanlarına FETÖ operasyonu Gündem FETÖ'den 38 kişiye gözaltı! Avukatlar da var Gündem