Avukat Ceyhan Mumcu: "Polisin yürüyüşü engellemesi kime yarıyor?"

Ulusal Kanal'da Halil Nebiler'in sunduğu Televizyon Gazetesi'ne konuk olan Avukat Ceyhan Mumcu, baroların Ankara girişinde durdurulmaları ve Türkiye Barolar Birliği(TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu'na alınan tavır hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Abone ol

Televizyon Gazetesi'ne bağlanan Avukat Ceyhan Mumcu, dün bazı baroların Ankara'ya yürüyerek girmek istemelerini ve polis barikatı tarafından durdurulmalarını değerlendirdi.

Mumcu, "Polis engellemesi kime yarar diye bir şey vardır. Bu olay Sayın Metin Feyzioğlu'nun haksız yere yıpratılmasına yarar" diyerek baroların nedensiz olarak mağdur gösterilmesine neden olunduğunu aktardı.

Yürüyüşe katılanların her fırsatta TBB Başkanı Metin Feyzioğlu'nu sorumlu gösterdiğini söyledi.

Mumcu, Ümit Kocasakal'ı bir kanala çıktı diye ihraç eden belli muhalefetin Feyzioğlu'na da muhalefetlik yaptığını belirtti.

Baro başkanlarının karşı karşıya gelmesinin hükümete de zarar vereceğini ekledi.

YÜRÜYÜŞ ZAMANSIZ VE ANLAMSIZ

Ceyhan Mumcu, yürüyüşün zamanlamasına dikkat çekti:

"Ortada kanun teklifi yok, görüşme yok bu yüzden yürüş anlamsız bir yürüyüş. Polis ve emniyet bu işe karışmasaydı bu kendi arasında izahı zor bir olaydı. Fakat bu durum olayı öne çıkardı mağdur duruma soktu. Avukatları kenetlenmeye mecbur etti. O yüzden fevkalade yanlış bir uygulama ile karşı karşıyayız".

Yürüyüşe katılan ve HDP'ye yakınlığı ile bilinen İzmir Barosu Başkanı hakkında ise, Mumcu "Ergenokon davasında da bizim karşımızda yer almış bir gruptur onlar" dedi.

"ANKARA'DAN İSTANBUL'A ADALETİ NİYE ARIYORSUN?"

Mumcu, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun milletvekillerinin hapse atılması nedeniyle yapmayı planladığı yürüyüş ile avukatların yürüyüşünün anlaşmalı olup olmadığını değerlendirdi.

Mumcu bu konu hakkında:

"Direkt anlaşmalı, koordineli diye bir bilgim yok ama amaç olarak birbirlerine benziyorlar. CHP'den başlayalım, hak hukuk adalet diye Ankara'dan İstanbul'a adaleti niye arıyorsun, usul bakımından bile anlamsız" açıklamasında bulundu.

Ak Parti'nin bu konuyu gündeme getirmesinin de avukatların yürüyüşünün de anlamsız olduğunun altını çizdi.

ulusal.com.tr

Eski milli güreşçi Vehbi Akdağ hayatını kaybetti Gündem Türkiye'de son durum Gündem Resulayn’a sevgi mağazası Gündem Ayvalık’ta 35 göçmen kurtarıldı Gündem