Meclis'te Başkanlık Divanı için yeni gelişme

Meclis Danışma Kurulu'nun "Başkanlık Divanı üye sayısı ve görev dağılımı" toplantısından sonuç alınamadı. Meclis Başkanı İsmet Yılmaz konuyu yarın Genel Kurul gündemine taşıma kararı aldı. Başkanlık Divanında MHP, HDP'den 1 fazla üyelik istiyor. Son sözü yarın milletvekilleri söyleyecek

Abone ol

Meclis Başkanı İsmet Yılmaz "Başkanlık Divanı üye sayısı ve görev dağılımını belirlemek üzere Danışma Kurulu'na toplanma çağrısı yapmıştı. O çağrıdan bir sonuç alınamadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hükümeti kurma görevini vermek için oluşumunu şart koştuğu Başkanlık Divanı'nda üye sayısı krizi Genel Kurul'a havale edildi.

CHP geçen dönem olduğu gibi 18 üye fikrini benimsiyor. AKP'de 18 fikrine sıcak bakıyor. MHP, oy oranı dikkate alınarak kendisine HDP'den 1 fazla üyelik düşmesini sağlayacak 17 üyeli divanı savunuyor.

4 parti temsilcisinin katıldığı Meclis Danışma Kurulu'nda kriz aşılamadı. AKP, CHP ve HDP 18 üyeli Divan Kurulu önerisinde uzlaşınca Meclis Başkanı İsmet Yılmaz konuyu yarın Meclis Genel Kurulu'na taşıma kararı aldı. Genel Kurul'da vekiller Divanın 18 kişiden oluşması kararını oylayacak. 18 rakamı kabul edilirse, AKP 8, CHP 4, MHP ve HDP ise 3'er üye ile temsil edilecek.

Yaşanan bu gelişmenin ardından İsmet Yılmaz Meclis Genel Kurul'u oturumunu aç kapa yaptı. Yılmaz seçilmesinin ardından ilk oturumunda CHP'li Mahmut Tanal ve Musa Çam'ın tepkisi ile karşılaştı.

Meclis Genel Kurulu'nda yarın dışarıdan Milli Savunma Bakanlığı'na atanan Vecdi Gönül'ün yemin etmesinin ardından Divan üye sayısı ve Lübnan tezkeresi görüşülecek.

ulusalkanal.com.tr

Manisa'da 15 tarım işçisi ölüme böyle gitti! İşte görüntüler Gündem Kamer Genç yeniden hastaneye kaldırıldı! Gündem ABD vize sistemi çöktü! Gündem Kılıçdaroğlu'ndan açıklama: Vallahi bıktım Gündem