Hazan mevsiminin son demleri

Ülkemiz, hazan mevsiminin son demlerinde bir başka güzel... Sarı, yeşil ve kahverenginin tonlarıyla yurdun dört bir yanında renk cümbüşü yaşanıyor. Önce kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'a, sonra Tekirdağ'daki göz alıcı Ganos Ormanı'na, ardından da ormanları, gölleri ve tabiat parklarıyla görsel şölen sunan Karabük'e uzanacağız. Hazırsanız başlıyoruz...

Abone ol

Sarı, yeşil ve kahverenginin tonlarıyla yurdun dört bir yanında renk cümbüşü yaşanıyor. Kışı karşılamaya hazırlandığımız hazan mevsiminin son demlerinde ülkemiz bir başka güzel...

Kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ, sonbahara veda günlerinde ayrı bir güzelliğe büründü.

Doğanın bu döngüsüne şahitlik etmek isteyenler soluğu ormanlık alanlarda alıyor. Doğa tutkunları ağaçların sararan yaprakları, iğne yapraklı türlerin yeşil tonları arasında doyumsuz bir gezintiye çıkıyor. Doğayla iç içe saatlerce huzur dolu anlar yaşanıyor.

Tekirdağ'da Ganos Dağı eteklerindeki büyüleyici Ganos Ormanı, sarı ve kahverenginin her tonuyla sonbahara veda ediyor. Ziyaretçilerine seyre doyumsuz manzaralar sunuyor.

Doğaseverler ile amatör fotoğrafçılar, renk cümbüşünün ayrı bir güzellik kattığı ormanlık alanda hem yürüyüş yapmanın, hem de fotoğraf çekmenin tadını çıkarıyor.

Karabük, ormanları, gölleri ve tabiat parklarıyla hayranlık uyandırıyor. Yenice ilçesindeki ormanlar, Dünya Doğayı Koruma Vakfı tarafından "Acil olarak korunması gereken 100 sıcak noktadan biri" olarak gösteriliyor. Ormanlar, içinden geçen kıvrımlı yollarıyla doğaseverlere görsel şölen sunuyor.

Ovacık ilçesindeki Karagöl Tabiat Parkı da sonbahar renkleriyle adeta büyülüyor. UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki Safranbolu'da yer alan Baklabostan Tabiat Parkı ise, ziyaretçilerine kamp kurarak doğayla baş başa vakit geçirme imkanı sağlıyor. El değmemiş doğasıyla dikkati çeken tabiat parkı, yaklaşık 20 metrelik şelalesiyle de insanları izlerken dinlendiriyor.

ulusal.com.tr

Prof. Dr. Hasan Sözbilir: "Türkiye'de bir deprem komisyonu kurulması gerekiyor" Yurt Özel halk otobüsleri İETT çatısı altında birleşti Yurt Trabzon'da teknolojik maske önlemi Yurt Yasağı çiğneyenlere ceza yağdı Yurt