Erdoğan'dan referandum kararına tepki

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Irak Kürt Bölgesel Yönetiminin bölünme referandumu kararına tepki gösterdi. Erdoğan “Kuzey Irak'ın bağımsızlığıyla ilgili adım atmak Irak'ın toprak bütünlüğünü tehdittir ve yanlış bir adımdır” dedi. Katar krizine de değinen Erdoğan “Türkiye olarak başından tavrımızı ortaya koyduk. " dedi.

Abone ol

CumhurbaşkanıTayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu.

Irak Kürt Bölgesel Yönetiminin bölünme referandumu kararına tepki gösteren Erdoğan “Kuzey Irak'ın bağımsızlığıyla ilgili adım atmak Irak'ın toprak bütünülüğünü tehdittir ve yanlış bir adımdır. Temenni ederdik ki bu adım istişare yapılarak atılsın” dedi.

Kararın kendilerini üzdüğünü söyleyen Erdoğan “Bu kritik süreçte böyle bir adım atılması kimsenin yararına değildir” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın gündeminde Katar krizi de vardı. “Katar'a yöenlik mesnetsiz iddialarla yapılan yaptırımlarla karşı karşıya kaldık. Türkiye olarak başından tavrımızı ortaya koyduk” diyen Erdoğan “Katar teröre destek veren değil tam tersine terör örgütü DEAŞ'a karşı Türkiye ile mücadele eden bir ülkedir." diye konuştu.

Grup toplantısı öncesi Erdoğan’ın gündeminde ise bedelli askerlik tartışmaları vardı. Erdoğan "Kabinenin gündeminde bedelli yok, dedikodusu var" dedi.

ulusalkanal.com.tr

Darbecilere Yahya Çavuş'un kahramanlığı hatırlatıldı Gündem Banker Bilo filminin 'kamyon kasası' sahnesi gerçek oldu Gündem Batman'da sokağa çıkma yasağı Gündem Bu çiçeği koparmanın cezası 42 bin lira Gündem