Demirtaş'tan açıklama

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, olası bir geçici hükümette yer alacaklarının sinyalini verdi. Demirtaş, "Sorumluluktan kaçmayız" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Sistem değişmiştir' sözlerini de gündeme getiren Demirtaş, olası bir seçimde seçmenin önüne referandum pusulası koyulabileceğini belirtti.

Abone ol

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hükümet kurma süreciyle ilgili konuştu.

Demirtaş, kurulacak olası bir geçici hükümette yer alacaklarının sinyalini verdi.

"Olası bir seçim hükümetinde partimizin görev alıp alamayacağını birazdan değerlendireceğiz, ülke için hiç bir sorumluluktan kaçmayız, kaçmayacağız ama tavrımızı belirleyeceğiz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Türkiye'nin yönetim sistemi değişmiştir" sözlerini de gündeme getiren HDP Eş Genel Başkanı, "referandum" teklifinde bulundu.

"Çok net bir teklifimiz var, toplantıda netleştireceğiz. Olası seçimde biz seçmenin önün referandum pusulası koyabiliriz. Tek soruluk bir referandum başkanlık sistemini istiyor musunuz istemiyor musunuz. Seçim vereceği partiye ayrı pusulada oy versin. Bakalım halk ne istiyor."

PKK'ya yönelik operasyonların durmasını da isteyen Demirtaş, "ateşkes sağlanmalı" dedi.

"Sayın Cumhurbaşkanının yapması gereken müzakere kanalını açmaktır. Siyasi körlükle olmaz. Müzakereye dönüş olmalıdır, karşılıklı ateşkes sağlanmalıdır"

ulusalkanal.com.tr

Görevi bu akşam iade edecek Gündem Tayyip Erdoğan'la görüşecek! Gündem Jandarma karakoluna silahlı saldırı Gündem Tayyip Erdoğan: Hangi dilden anlıyorlarsa... Gündem