Avrupa koronavirüsle mücadele ediyor
Avrupa, koronavirüsle baş etmeye çalışıyor. Ancak vaka ve ölü sayısı her geçen gün artıyor. En büyük can kaybı ise İtalya'da... Şimdi ülkelerdeki son duruma ve aldıkları yeni önlemlere bakalım.
İtalya'da mevcut koronavirüs vaka sayısı 66 bin 414'e ulaştı. Ölü sayısı da son 24 saatte 969 kişi artarak, 9 bin 134'e yükseldi. Virüs sağlık çalışanları arasında da yayılıyor. 46 doktor da koronavirüsten dolayı hayatını yitirdi.
Ülkedeki tek teselli iyileşme oranı. Dün 10 bin 361 olarak açıklanan iyileşenlerin sayısı bugün 589’luk artışla 10 bin 950'ye çıktı.
Yetkililer vatandaşlardan kurallara uymasını istiyor.
Zor durumdaki İtalya'ya Çin gibi Rusya da yardım elini uzatmıştı. İtalya’ya Rusya'dan gönderilen askeri uzmanlar, Bergamo kentine ulaştı ve İtalyan uzmanlarla birlikte çalışmalara başladı.
Rus askeri uzmanlar ve İtalyan meslektaşları, Laboratuvarlar ve dezenfeksiyon amaçlı özel ekipman noktaları kurdu.
İspanya da son 24 saatte büyük kayıp yaşandı. Hayatını kaybedenlerin sayısı 4 bin 858'e ulaştı. İtalya'dan sonra en fazla can kaybı yaşayan ülke oldu.
Hastalardan, 4 bin 165'i yoğun bakımda olmak üzere 36 binden fazlasının hastanede, geri kalanının da evde tedavi gördüğü açıklandı.
Salgın ekonomiyi de olumsuz etkiliyor. İspanya Çalışma bakanlığı, "Sağlık krizini fırsat bilerek kimse işçi çıkaramaz." açıklamasında bulundu.
Hükumet sözcüleri, salgın nedeniyle işten çıkarma yasağının yürürlüğe girdiği duyurdu.
İspanya'nın iki büyük işçi sendikası, salgından buyana geçmişte örneği görülmemiş şekilde işçi çıkarıldığına dikkat çekmişti. Ayrıca martta 1 milyona yakın kişinin işini kaybedeceği uyarısında bulunmuştu.
Salgınla mücadele eden ülkelerden biri de Fransa. Salgında hayatını kaybedenlerin sayısı bin 995'e yükseldi. Virüs tespit edilen kişi sayısı da 3 bin 809 artışla 32 bin 964'e ulaştı.
Yoğun bakımda tedavi görenlerin yüzde 42'sinin 30 yaş altında olduğu belirtildi. Daha önce hiçbir hastalığı olmayan 16 yaşındaki bir genç kızdan da kötü haber geldi. Lise öğrencisinin hastalığa bağlı solunum yetmezliğinden yaşamını yitirdiği belirtildi.
Ülkede sokağa çıkma yasağını ihlal eden 226 bin kişiye de para cezası verildi.
Almanya kötü durum senaryosuna karşı yeni önlemler alıyor. Günde 200 bin testin yapılması hedefleniyor.
Başbakan Angela Merkel'e sunulan İçişleri Bakanlığının gizli raporunda, yeni öneriler yer aldı.
13 Nisan'dan itibaren günde en az 100 bin test yapılmasını ve bunu nisan sonunda 200 bine çıkarılması hedefleniyor.
ulusal.com.tr