Nur Serter'den türban yorumu: Muhalefet de suçlu

CHP'nin türban düzenlemesine ilk yorumu, "IŞİD ile pazarlıkları ve yolsuzlukları örtmek için yapıldı" şeklinde oldu. CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, hükümetin gündemin üstünü türban çıkışıyla kapattığını öne sürdü. CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter ise, "Sorumluluk sadece iktidarda değil, bütün bu olan bitene çanak tutan muhalefet de bu suçta pay sahibidir. " dedi.

Abone ol

CHP'nin türbanı ilkolula kadar indiren düzenlemeye yönelik yorumu işte bu oldu. CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, türbanın ilkolullarda serbest bırakılmasının ardından kameraların karşısına geçti, partisinin son 10 yıllık siyasetinde adete slogan haline getirdiği o yorumu yaptı.

CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter'in düzenlemeye yorumu ise net oldu. Aydınlık Gazetesi'ne konuşan Serter, "İktidara çanak tutan muhalefet de suçlu" dedi.

"Üniversitelere türbanı sokan düzenlemeyle, sel sularının önündeki barajı yıktılar. Ben buna karşı mücadele edilmesi gerektiğini söylerken, kendi partimdeki arkadaşlarım dahi durumun ciddiyetini anlayamadılar. Tek amacı oy avcılığı olan partiler bu adımlar bir bir atılırken sustular. Sorumluluk sadece iktidarda değil, bütün bu olan bitene çanak tutan muhalefet de bu suçta pay sahibidir"

AKP hükümetinin türbanı üniversitelere sokma girişiminde ise CHP önemli bir rol oynamıştı. Anayasa Mahkemesi'nin 2008 yılında üniversitelerde türbana serbestlik getiren düzenlemeyi iptal etmişti ancak CHP, hükümetin YÖK eliyle üniversitelerde türbanın serbest bırakması hamlesini Anayasa Mahkemesi'ne taşınmadı.

ulusalkanal.com.tr

Uçaklar Atatürk Havalimanı'na inemedi! Gündem Fırtına tonluk vinci pervane gibi döndürdü! Gündem Turist rehberleri 'Hanutçu' saldırılarından şikayetçi Gündem Kapsam genişletildi: 5. sınıftan itibaren takılabilir! Gündem