Soma komisyonu geziyor

Soma Faciasını Araştırma Komisyonu, Amerika ve Avusturalya'ya gidecek, madenleri inceleyecek. Uzun tartışmalara neden olan öneriye komisyonda bulunan 4 parti de imza attı, karar mecliste onaylandı. Gezinin maliyetine işaret eden komisyon üyesi CHP'li vekil Özgür Özel ise öneriye karşı çıktı ve imzalamadı.

Abone ol

SOMA’da 301 madencinin canını alan maden kazasını araştırmak üzere kurulan Meclis Komisyonu’nun, "Avustralya ve ABD ’de inceleme yapma" isteği tartışma yarattı.

Öneri AKP'li üyelerden geldi. Komisyon üyeleri, inceleme yapmak için üç ayrı ülkeye gezi düzenlemek istedi. Öneri Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in önüne geldiğinde tartışmalar iyice alevlendi.

CHP'li üyeler gezinin maliyetli olacağını belirterek öneriye karşı çıktı. Meclis Başkanı Çiçek de öneriye sıcak bakmadı. Ancak AKP'li Komisyon Başkanı Ali Rıza Alaboyun, öneride direndi.

Uzun süren tartışmalar sonrasında gezi sayısı ikiye çekilerek, Amerika ve Avusturalya gezilerinde uzlaşma sağlandı. Komisyonun 9 üyesinin bir ülkeye, diğer 8 üyesinin ise diğer ülkeye gitmesi konusunda görüş birliğine varıldı. Komisyon'da bulunan AKP'li, CHP’li, MHP ’li ve HDP’li üyelerin 16'sı bu kararı imzaladı. Bir tek CHP’li Özgür Özel, imzalamadı. Karar, Meclis Genel Kurulun'da da onaylandı.

CHP içinde de tartışmalara neden olan karar sonrasında parti yönetiminin 4 CHP ’li üyeye gezilere katılmayın talimatı geldiği belirttildi.

ulusalkanal.com.tr

Kars Çayı'nda korkunç kirlilik! Yurt Otomobil direğe çarptı Yurt Gerginlik sürüyor: 27 gözaltı Yurt Köpek tasmasıyla intihar etti Yurt