'FETÖ davası mağdur edebiyatı ile sulandırılıyor'

Fethullahçı Terör Örgütü'ne yönelik operasyonların sulandırılmasıyla ilgili hukuk dünyasından uyarılar geldi. Ankara Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman, "Elini taşın altına koymayanlar var" dedi. Emekli savcı Talat Şalk, "Soruşturma merkezileştirilmeli" önerisinde bulundu. Eski DGM Savcısı Ömer Süha Aldan, "Sonuç almak için örgütün tepesine yönelmek gerektiğini" belirtti.

Abone ol

Fethullahçı Terör Örgütü'ne yönelik operasyonlarda son günlerde ortaya çıkan "at izi it izi" tartışması soruşturmalarda belirsizlik havası yarattı. Konuyu birinci elde bilen deneyimli hukukçular kritik önemde uyarılarda bulundular, mağdur edebiyatı yapılarak Fethullahçı Terör Örgütü'ne hizmet edildiğini söylediler.

ES//

Ankara Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman, konuyla ilgili sosyla medya hesabından açıklama yaptı.

"FETÖ ile mücadelede ilerleme var ama bir arpa boyu. Onu da zaten mağdur edebiyatı ile sulandırmayı başardılar. Rütbesi sıfatı ne olursa olsun elini taşın altına koymayanlar, destek sağlamayanlar, yeterli duyarlılığı göstermeyenler ve en önemlisi liyakate göre atanmayanlar ile bu mücadelede genel başarıyı yakalamak imkansız."

Abdullah Öcalan'ı sorgulayan savcı Talat Şalk da Aydınlık Gazetesi'ne önemli açıklamalar yaptı. "soruşturma merkezileşirse daha sağlıklı sonuç alınır" diyen Şalk, kagaşanın önlenmesi gerektiğini belirtti.

"Soruşturmanın merkezileşmesi bütün olayların aynı dava içinde ele alınmasını gerektirmiyor. Darbe girişimi ile örgüt davası ayrılmalı. Darbe elbette örgütle bağlantılı. Darbe davasında bu da dikkate alınmalı. Ama örgütün yaptığı işler, varsa cinayetleri, yasadışı faaliyetleri paket davalar halinde açılmalı. Bu daha kısa zamanda sonuca gitmeyi, sağlar."

Eski DGM Savcısı Ömer Süha Aldan ise sonuca gitmek için "örgütün tepesine yölenmek gerektiğini" belirtti.

"Sonuç alınmak isteniyorsa örgütün tepesine yönelinmeli. 50 bin kişilik dava olmaz. Örgütün tepesi ele geçirilirse gerisinin çözülmesi kolaydır. Bu soruşturmanın hızlı yürümesi için darbe soruşturması ile örgüt soruşturması ayrılmalıdır. Bu yapılamazsa soruşturmalar en az on yıl sürer. Örgütün de istediğinin bu olduğuna inanıyorum."

ulusalkanal.com.tr

Johnson, Başbakan Yıldırım ile görüştü Gündem Blinken, sürpriz bir şekilde Ankara'ya geldi Gündem Ömer Halisdemir'in babası bunu ilk kez anlattı Gündem Şırnak ve Mardin'de şehit olan askerler için tören yapıldı Gündem