Van'daki depremzedelerin yaraları sarılıyor

Van'daki depremzedelerin yaraları sarılıyor. Merkez üssü İran'ın Hoy kenti olan 5,9 büyüklüğündeki depremden en çok Van'ın Başkale ve Saray ilçeleri etkilenmişti. Depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması için kentlerde çalışmalar sürüyor.

Abone ol

Türkiye kenetlendi. El ele verildi. Depremzedelerin yaraları sarılıyor.

Merkez üssü İran'ın Hoy kenti olan 5,9 büyüklüğündeki depremden en çok hasarı Van'ın Başkale ve Saray ilçeleri aldı. 9 kişinin yaşamını yitirdiği, 54 kişinin yaralandığı depremin ardından depremzedeler için seferber olundu.

Kurulan çadırlara yerleştirilen depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması için çalışmalar sürüyor.

Bölgeye gönderilen yardım malzemeleri, görevliler tarafından vatandaşlara ulaştırılıyor. Her gün 3 öğün olmak üzere 5 bin kişilik sıcak yemek dağıtılıyor.

Van Büyükşehir Belediyesi, depremzedeler için 100 kişi kapasiteli "refakatçı misafirhanesi"ni açtı. Hasta ve hasta yakınlarının da ağırlandığı misafirhanede, barınma ihtiyacının yanı sıra yeme, içme ve banyo gibi temel ihtiyaçlar da karşılanıyor.

ulusal.com.tr

van
Kortları yok ancak hayalleri var Yurt Taşköprü sarımsağında ekim zamanı başladı Yurt Ulaşıma kapanan Iğdır-Ağrı kara yolu 5 saat sonra açıldı Yurt Denizli'de apartmanın bahçesinde çıkan yangın söndürüldü Yurt