Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunun bedelini ödeyecekler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum'da konuştu. Erdoğan, "Şimdi yeni ve diğerlerinden çok farklı bir mücadeleye hazırlanıyoruz" dedi. Erdoğan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki referandumla ilgili de konuştu. Erdoğan, "Bizim devlet ve millet geleneğimizde zor duruma düşene tekme vurma alışkanlığımız yoktur. Ama vurdular. Geçmişte yaptıklarımızdan pişman değiliz. Ama IKBY ülkemize rağmen bir adım atmıştır. Bunun da bedelini ödeyecektir" şeklinde konuştu

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum'da AKP il danışma meclisi toplantısında konuştu.

Erdoğan, "Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Şimdi yeni ve diğerlerinden çok farklı bir mücadeleye hazırlanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan şunları söyledi:

Erzurum, bölgenin en önemli cazibe merkezi. Erzurum'a fuar alanı ve AVM yatırımlarıyla şehre dışarıdan gelenlerin beklentilerini ve şehirde yaşayanların ihtiyaçlarını karşılayacağız

Bundan 100 yıl önce Erzurum'dan yükselen bir ses tüm milletimize ümit vermiştir. Erzurum Kongresi'nde bir araya gelen delegeler yayınladıkları bildiride Milli sınırlar içinde vatan bütündür parçalanamaz diye haykırdılar.

Erzurum her zaman kurucu olmuştur. Erzurum kongresinde alınan kararla 'Vatan bir bütündür parçalanamaz' sözü bir milleti ayakta tutmuştur.

Bizim verdiğimiz mücadeleyle Erzurum kongresinde verilen mücadele aynıdır. Biz tek milletiz. Bizi bölemeyecekler. Bizi parçalayamazlar.

Tek bayrak. Bayrak şehidimizin kanı. O paçavraları asmaya kalkanlar yerle yeksan edildi.

Biz 80 milyon tek milletiz. Bizi bölemeyecekler, parçalayamayacaklar. Bu mücadeleye dört elle sarılacağız. Tendürek'te, Gabar'da, Cudi'de, Kandil'de nerede varsa hepsi evelallah güvenlik güçlerimiz onları yer ile yeksan ediyor.

Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Şimdi yeni ve diğerlerinden çok farklı bir mücadeleye hazırlanıyoruz. Bedel ödüyorlar ve ödemeye de devam edecekler. Tek terörist kalmayıncaya kadar mücadele devam edecek. Benim milletimin huzurunu kaçırmaya kimsenin hakkı yoktur.

Mart ve Kasım seçimleri var. Türk'ü, Kürt'ü, Dadaş'ı hep beraber sandığı patlatacağız. Mesele Erdoğan, Ak Parti meselesi değil bunu anlatacağız. Tam tersi bir durum olursa Türkiye kaybeder. AK Parti kazanırsa Türkiye kazanır.

AK Parti kaybetsin de Türkiye'ye batarsa batsın diyen hastalıklı bir zihniyet var.

BARZANİ REFERANDUMU

Bizim devlet ve millet geleneğimizde zor duruma düşene tekme vurma alışkanlığımız yoktur. Ama vurdular. Geçmişte yaptıklarımızdan pişman değiliz. Ama IKBY ülkemize rağmen bir adım atmıştır. Bunun da bedelini ödeyecektir.

Kuzey Irak yönetiminin kendi kafasına göre çizdiği haritadaki pek çok yerleşim yerinde ya Araplar ya Türkmenler ya da diğer gruplardan bazıları çoğunluktadır. Buraya uluslararası hukuk ne diyor biliyor musunuz, 'tartışmalı bölgeler.' Kerkük, tartışmalı bölgedir. Ama bunlar ne diyor? Bunlar diyor ki 'Kerkük bizimdir.' Sen ne diyorsun, Kerkük'ün tarihinde siz var mısınız? Yoksunuz.

Kuzey Irak'ta bağımsız bir devlet kurulmuyor. Tam tersine birileri tarafından keyifle deşilecek, sürekli kanayan bir yara açılıyor. Bu gerçeği görmezden gelmek ne bize ne Irak'taki Kürt kardeşlerimize ne de diğer kesimlere hiçbir şey kazandırmaz.

Şu anda biz komşu ülkeler, İran, merkezi yönetim ve Suriye tarafı olmak üzere hepsiyle irtibat halinde buradaki olumsuz gelişmelere hazır olduğumuzu bildirdik. Kuzey Irak yönetiminin kendi kafasına göre çizdiği haritadaki pek çok yerleşim yerinde bu gelişmelere müsaade edemeyiz. Nüfus ve tapu binalarını yakarak, kendilerine tabi olmayanları baskıyla, şiddetle, adil ve hukuki olmayan yollarla göçe zorlayarak oluşturulan bir iklimde yapılan referandumu bizim kabul edebilmemiz mümkün değildir. Erzurumluların dediği gibi 'kaynayan kazan kapak tutmaz', bunu böyle bilmeleri lazım.

Irak'ı ve Suriye'yi bölmek için her türlü oyunu sergileyen güçlerin, kendi ülkelerinde olağanüstü şartlarda elde edebildikleri birliği güçlendirmek amacıyla nasıl büyük bir gayret gösterdiklerini biliyoruz. Bağımsızlık başka bir şeydir, müstekbirlerin oyuncağı olmak bambaşka bir şeydir.

ulusal.com.tr

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan apandisit ameliyatı oldu Gündem Yıldırım'dan Barzani açıklaması: Bundan sonra olacakların sorumlusudur Gündem Irak'tan Barzani açıklaması: İran ve Türkiye ile sınır kapılarını devralacağız Gündem Orgeneral Hulusi Akar, Somali'de Gündem