Vatandaşı silip Suriyeli'yi yazdılar

İstanbul Bayrampaşa'da, 20 yıldır aynı adreste oturan Özçelik ailesinin, ikameti silinerek yerine Suriyelilerin kaydı yapıldı.

Abone ol

İstanbul Bayrampaşa'da, 20 yıldır aynı adreste oturan Özçelik ailesinin, ikameti silinerek yerine Suriyelilerin kaydı yapıldı.

20 yıldır İstanbul Bayrampaşa'da yaşayan Özçelik ailesinin ikamet kayıtları bir kalemde silindi. Olayın şaşkınlığı ile Nüfus müdürlüğü'ne giden aile reisi Burhan Özçelik, 7 Ocak'ta silinen ikametlerine bir Suriyelinin kaydedildiğini öğrenince ikinci şoku yaşadı.

Gerçek, evin genç oğlu Hasret Özçelik'in çalıştığı iş yerinin ikamet belgesi istemesi ile ortaya çıktı. Talep üzerine Kocatepe muhtarlığı na giden Özçelik, muhtartan 1996'dan beri oturduğu evin ikamet belgesini istedi. Bir süre kayıtları inceleyen mahalle muhtarı, Özçelik ailesinin 7 Ocak'ta kaydının silindiğini tespit etti. Genç, olayın şaşkınlığı ile durumu baba Burhan Özçelik'e anlattı. Haftabaşı olayın ayrıntılarını öğrenmek için muhtarlığa giden baba Özçelik, 20 yıldır oturduğu tapulu dairesindeki ikamet kaydının Suriyelilere yapıldığını öğrendi.

"Yasal haklarımı kullanacağım"

Burhan Özçelik, "1996 yılından beri aynı daired oturuyorum. Buranın tapusu da benim ve eşimin üzerine. Yıllardır, bizim adımıza elektrik, su, doğalgaz faturası gelir. Hatta son seçimlerde oy kullanabilmemiz için seçmen kayıt kağıtları bile geldi. Oylarımızı da kullandık. Şimdi nasıl olur da bizi silip yerimize Suriyelileri kayıt ederler anlamıyorum. Bu kabul edilebilir şey değil. Evrak lazım olmasa haberimiz olmayacaktı. Şimdi kimbilir bizim gibi kaç aile var. Şuan bizm adresimize kaydı yapılan Suriyeli bir suç işlese adres burası olduğundan dolayı sorumlu biz olacağız. Polisler gelip bizi suçlayacaklar. Hatta suçluya yardım ve yataklık yapmakan dolayı hapse bile atılabiliriz. Bu durumun düzeltilmesi için Nüfus müdürlüğüne gidip başvuru yaptım. Onlar da ikametimin başkası üzerine olduğunu söyledi. Bu adamlar yakında tapumuzu da elimizden almaya kalkar yakında. Şimdi Aziz Nesin'in "Yaşar, ne yaşar ne yaşamaz"ından pek farklı değiliz. Şayet bu durum düzeltilmezse savcılığa baş vurup yasal haklarımı kullanacağım" ifadelerini kullandı.

"Biz aslında varız ama yokuz"

Evin genç oğlu Hasret Özçelik de bu mağduriyetin giderilmesi için tüm yollara başvuru yapacaklarını belirtti. Vatandaşlığın en temel gereği olan oy kullanabilme ve hakkı için yasal yollara da baş vuracaklarını belirten Özçelik, "Biz aslında yokuz. Varız ama yokuz. Resmi kayıtlara göre, devlet neznind yerimiz yok yani. Tapumuz var, çalışıyorum, SGK ödeniyor, fatura ve vergilerimizi ödüyoruz. Ama sonuca baktığımızda ben yokum. Tirajı komik bir durum şuan bizm hayatımız"dedi.

"Süreci takip ediyoruz"

Vatan Partisi Bayrampaşa İlçe Başkanı İslam İleri, süreci yakından takip ettiklerini söyledi. İlçede benzer mağduriyetlerin yaşanmaması için çalışmalara başlayacaklarını belirtti.

Haber:Gökhan Çelik

Kamera: Şengül Derin - İhsan Ulak

ulusalkanal.com.tr

Ankara'nın değerleri yıkılıyor Gündem Emin Arslan, Sabri Uzun ve Hanefi Avcı F tipi örgütü anlattı Gündem Yurttaşlar Cansel için yürüdü Gündem Kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için 316 km yol katedecekler Gündem