İsrail Meclisi feshedildi

İsrail’de beş partili koalisyon hükümetinin düşmesinin ardından parlamento da feshedildi. Erken seçimlerin 17 Mart’ta yapılması planlanıyor. Seçimlere kadar İsrail Parlamentosu olağanüstü gündemler dışında kapalı kalacak.

Abone ol

İsrail Parlamentosu feshedildi.

Parlamento'nun feshedilmesi kararı Meclis'te düzenlenen son oturumda 93 oyla kabul edildi. Böylece erken seçim yarışı da başladı.

Ülkede KDV'nin arttırılması ve İsrail'in "Yahudi ulus devleti" olarak tanımlanmasına ilişkin tasarılar hükümet ortakları arasında anlaşmazlığa yol açmıştı. Başbakan Binyamin Netanyahu, en fazla görüş ayrılığı yaşadığı Maliye Bakanı Yair Lapid ve Adalet Bakanı Tzipi Livni ile birlikte 6 bakanı geçen hafta görevden almıştı. Netenyahu'nun güvenoyu alamaması üzerine, ülkede erken seçime gidilmesi kararı alınmıştı.

Erken seçimin 17 Mart'ta yapılması planlanıyor. İsrail Meclisi, olağanüstü gündemler dışında seçime kadar kapalı kalacak.

ulusalkanal.com.tr

Yemen'de patlama! Çok sayıda ölü ve yaralı var Dünya Suriye İsrail'i BM'ye şikayet etti Dünya Ermenistan-Azerbaycan sınırında çatışma Dünya Filistin için önemli karar Dünya