"ABD askerleri Kerkük'te"

ABD'nin Irak'ın Kerkük kentine asker indirdiği öne sürüldü. Irak Meclisi Güvenlik ve Savunma Komitesi Başkanı Hakim el Zamili, ABD savaş uçaklarının, IŞİD kontrolündeki Kerkük'ün Riyad ilçesine indirme operasyonu düzenlediğini söyledi.

Abone ol

ABD askerlerinin, Kerkük'ün IŞİD kontrolündeki Riyad ilçesine girdiği öne sürüldü.

İddiayı Irak Meclisi Güvenlik ve Savunma Komitesi Başkanı Hakim el Zamili gündeme taşıdı. Zamili, ABD savaş uçaklarının gece yarısı Riyad'a asker indirme operasyonu düzenlediğini ve bu operasyonun merkezi hükümetin bilgisi dışında gerçekleştiğini söyledi.

Operasyonda IŞİD'in lider kadrolarının da bulunduğu çok sayıda militanın tutuklandığı, bazı önemli belgelere el koyulduğu öne sürüldü.

Bunun ABD güçleri tarafından gerçekleştirilen ilk indirme operasyonu olmadığını belirten Zamili, daha önce Havice bölgesinde benzer bir operasyon yapıldığını ifade etti.

ulusalkanal.com.tr

Suriye ordusu iki stratejik noktayı geri aldı Dünya Çin'de göçen maden ocağının işletmecisi intihar etti Dünya Avusturya'dan o ülkelere terör saldırısı uyarısı! Dünya İslam Ordusu'nun lideri Zehran Alluş öldürüldü Dünya