Mahkeme kararı olmadan kapatılabilecek

İnternette sansür seviye atladı. AKP, internetin kontrolünü tamamen eline almak için Meclis'e Torba Yasa Tasarısı sundu. Tasarıya göre, internet sitelerinin kapatılması için Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı’nın emri yetecek. Siteler, mahkeme kararı olmadan 4 saat içinde kapatılabilecek.

Abone ol

AKP hükümeti, internet sitelerine erişimi en kısa sürede engelleyebilmek için düğmeye bastı. Meclis'e sunulan Torba Yasa tasarıyla internetin kontrolü tamamen hükümetin eline geçiyor.

Tasarıyla gündeme gelen internete yönelik kanun değişiklikleri büyük tartışma yarattı. 5651 sayılı internet kanuna eklenen maddelerle artık internet siteleri herhangi bir mahkeme kararı olmadan Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı’nın emriyle 4 saat içinde kapatılabilecek.

Bakanlığın ve Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın "uygunsuz" bulduğu bir tweet ya da video engellenecek.

Kurulacak olan Erişim Sağlayıcılar Birliği ile tüm internet servis sağlayıcı tek çatı altında toplanacak. Engelleme işlemi de bu birlik aracılığyla uygulanacak.

Birlik, abonelerin internet trafiği bilgilerini 2 yıl boyunca saklayacak. Böylece Türkiye’deki 34 milyon internet abonesinin internette hangi sitelere girdiği veya akıllı telefonlardan hangi uygulamaları kullandığı tespit edilebilecek.

Her internet abonesinin profili oluşturulacak. Çalışmalar internet servis sağlayıcılarına ek bir maliyet yükleyecek ancak o maliyet internet kullanıcılarının faturalarına yansıyacak.

ulusalkanal.com.tr

Davutoğlu TIR ile ilgili konuştu Gündem ''Felakete yol açarsınız'' Gündem ''Mevlana'nın ülkeye girişi yasaklansın'' Gündem Yakıcı soruna yakıcı çözüm Gündem