''Perinçek, Türk Milleti'nin, fikir ve ifade özgürlüklerini savundu''

Emperyalizme Strazburg'dan meydan okuyan akıncılar yurda döndü. Tarihi davanın Antalyalı tanıkları da bugün karşılandı. İşçi Partisi(İP) Antalya İl Örgütü Kışlahan'da düzenlediği basın açıklamasıyla hem emperyalizme kafa tutan akıncıları karşıladı hem de Strazburg'da görülen tarihi duruşmayı ve zaferi Antalyalılarla paylaştı.

Abone ol

100 yıllık emperyalist yalanı bitirmek üzere tarihi Perinçek-İsviçre davası için Strazburg'a giden Antalyalı akıncılar da yurda döndü. Akıncıları İP Antalya İl Örgütü Kışlahan'da karşıladı. Tarihi davayı Antalya kamuoyu ile paylaşan İP İl Örgütünün gerçekleştirdiği basın açıklamasında, İP Lideri Perinçek'in AİHM Büyük Daire’sinde görülen temyiz duruşmasında Türk milletini, fikir ve ifade özgürlüklerini savunduğu vurgulandı.

Türk ve Azeri bayraklarının dalgalandırıldığı açıklamada İl Saymanı Emre Kamaşık, İP Lideri Perinçek'in karşı safta yer alan İsviçre, Fransa, Ermenistan hükümetlerinin, emperyalist niyetlerini dünya kamuoyu önünde teşhir ettiğini ve Türk Milleti’nin tarihsel ve kültürel birikimini ortaya koyduğunu belirtti. Kamaşık, İP Genel Başkanı Doğu Perinçek'in asıl suçlunun ‘büyük devletler’ olduğuna dikkat çekerek emperyalizmin maskesini bir kez daha düşürdüğünü vurguladı.

Omuz omuza verilen mücadeledeki başarının Türk Milleti'ni tek yumruk, tek yürek haline getirdiğine dikkat çeken Kamaşık, bu birlikteliğin Milli Hükümetin kurulmasına olan inancı pekiştirdiğine vurgu yaptı. Kamaşık; "Kendisini halkçı, milliyetçi veya devrimci olarak tanımlayan yurtsever insanlarımız, birlikte ve örgütlü mücadele ederek bu çarkın kırılacağını, milli hükümetin kurulacağını, tam bağımsız ve gerçekten demokratik Türkiye’nin kurulacağını tüm dünyaya göstermişlerdir" diye konuştu.

Milli davada kenetlenmenin umut ve güven yarattığını vurgulayan Kamaşık, Türk Milletinin bağımsız, onurlu ve insanca bir yaşam için kolları sıvadığını kaydetti. İşçi Partisi’nin 'Milli Hükümet İçin Birlik' sloganıyla duyurduğu Olağanüstü Genel Kurultayı'nı Ankara'da toplayacağı 15 Şubat 2015 günü için tüm yurttaşlara çağrıda bulunan Kamaşık şunları söyledi; "İktidara yürümek, Milli Hükümet’i kurmak, Cumhuriyetimizi yeniden inşa etmek için büyük buluşma 15 Şubat 2015 Pazar günü Ankara’da, Arena Spor Salonu’nda gerçekleşecektir. Türk Milleti birleşiyor, iktidara yürüyor. Yurtsever halkımızı bu tarihi buluşmaya davet ediyoruz."

Strazburg'a giderek tarihi davada yerini alan Antalyalılardan biri olan Talat Paşa Komitesi İl Başkanı, Ertan Urunga dava ile ilgili izlenimlerini Antalyalılarla paylaştı. Aynı zamanda emekli Askeri Yargıç olan Urunga, İP Lideri Perinçek nezdinde başlayan davanın milli bir dava olduğuna dikkat çekti, milletin desteğiyle 'hukuk savaşı' olarak nitelediği davanın kesinlikle kazanılacağına vurgu yaptı. Urunga, daha büyük zaferlerin milleti beklediğini kaydetti.

ADD, Eğitim-İş, TGB, TLB, Vardiya Bizde Platformu ve çok sayıda Antalyalının destek verdiği açıklamaya Azeri kökenli yurttaşlarda katıldı. Avrasya Sanat Kültür ve Edebiyat Derneği Uluslararası Sanat Danışmanı Raife Serxanqızı, sözde Ermeni soykırımı iddialarının tüm dünya Türklerinin gurur sorunu olduğunu söyledi. Türkiye'nin soykırım yapmadığını vurgulayan Serxanqızı, emperyalist yalanın arkasında duran ülkelere seslendi; "Sadece Türkiye'nin değil, bütün Türk dünyasının birliğinden çekinsinler" dedi. Serxanqızı,"Bugün tek milletiz. Azerbaycan'ımıza, Karabağ'ımıza, Türk dünyamıza adalet istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Katılımcılar tarafından sık sık "Soykırım Yalanı Amerikan Planı", "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz", "Kahrolsun Amerikan Emperyalizmi, "Soykırım Yapmadık Vatan Savunduk" sloganları yükseltildi.

Haber-Fotoğraf: Merve Demirağ

ulusalkanal.com.tr

Devrilen TIR'ın şoförü sıkışıp, yaralandı Yurt 30 aracın lastiği kesildi Yurt 1800 dönümlük orman yok edilmek isteniyor Yurt Bir soba faciası daha Yurt