Denktaş'ın mezarı yok

Ocak 2012'de aramızdan ayrılan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın hala bir mezarı yok. Ölümünün üzerinden iki yıl geçmesine rağmen Denktaş için bir anıt mezar yapılmadı. Yetkililer bütçe olmamasını gerekçe gösterdi.

Abone ol

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş için yapılması planan anıt mezar hala ortalarda yok. Ölümünün üzerinden 2 yııl geçmesine rağmen, Denktaş'ın mezarı yapılamadı, gerekçe ise bütçe yetersizliği.

Denktaş ailesi duruma tepkili. Mezarın yapılması için yetkililerin adım atmadığını Denktaş'ın kızı Ender Denktaş, "Liderimize yapılan bu vefasızlığı kabul etmiyoruz" dedi.

Denktaş'ın ailesi, Rauf Denktaş'ın naaşını önce aile mezarlığına defnetmek istedi, ancak hükümet kararı ile Denktaş için bir anıtmezar yapılması planlandı. Anıtmezar projesi için yarışma bile düzenlendi. 2 yıl geçti, projeye hiçbir bütçe ayrılmadı. Denktaş'ın mezarı da kendi haline terkedildi.

ulusalkanal.com.tr

Yasak bölgede yakalanan Suriyeli'nin üzerinden bakın ne çıktı Gündem AKP'den Öcalan'a yeni komisyon Gündem Güçbirliğinde hangi aşamaya gelindi Gündem İstanbullu dikkat! 14 saat su yok! Gündem