'Hilmioğlu tahliye olmalı'

5 yıldır Silivri Cezevin'de tutuklu olan va hastalıklarla boğuşan Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu'nun tahliye edilmesi gerektiğine yönelik bir raporda Türkiye Tabibler Birliği'nde geldi. 5 Kişil uzman bir bilimsel heyetin incelemeleri ile hazırlanan raporda, Hilmioğlu'nun tedavisinin cezaevi koşullarında mümkün olmadığı, bir an önce tahliye edilmesini şart olduğu vurgulandı.

Abone ol

Türkiye Tabibler Birliği, Hilmioğlu Ailesi'nin talebi üzerine Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu hakkında hazırladığı sağlık raporunu açıkladı.

Rapora göre Silivri Cezaevi'nde tutuklu olan Hilmioğlu, sadece bir yılda 38 kez hastaneye sevk edildi. 5 yılı aşkın tutululuk sürecinde ise sağlık sorunları katlanarak arttı.

Mahkeme ise Hilmioğlu'nun sağlık raporlarını görmezden geldi. Avukatların tahliye talepleri defalarca reddedildi.

Rapor, Türkiye Tabipler Birliği Başkanı Prof. Dr. Özdemir Aktan, İstanbul Tabip Oadaı Genel Sekreteri Adli Tıp Uzmanı Ali Çerkezoğlu, Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Ümit Biçer, Gastroenteroloji ve Hepotoloji Uzmanı Prof. Dr. Cavit Özdoğan, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı Uzman Dr. Ali Özyurt ve Ceza ve Ceza Usul Hukuku Öğretim üyesi Prof. Dr. Fatih Selami Mahmutoğlu'ndan oluşan 5 kişilik bilimsel bir heyet tarafından hazırlandı.

Heyet, Fatih Hilmioğlu'nun tedavisinin cezaevi koşullarında mümkün olmadığına dikkat çekti, Hilmioğlu'nun tahliyesini istedi.

Uzun tutukluluk süresini yol açtığı sağlık sorunlarına dikkat çekileb rapor, Adalet Bakanlığı'na ve Sağlık Bakanlığı'na gönderilecek.

ulusalkanal.com.tr

AKP'de ÖGM zirvesi Gündem Eylem zam getirmedi Gündem Hataylılar'dan Kılıçdaroğlu'na sert tepki Gündem Bu sendika artık olmayacak Gündem