Rus operasyonları İran basınında

Rusya’nın Suriye’deki terör hedelerine yönelik operasyonları İran basınında geniş yankı buldu. İran medyası operasyonun başarısını Rusya ve Suriye hükümeti arasındaki koordinasyona dayandırdı. ABD ve Batı’nın Rusya aleyhine büyük bir algı operasynuna dikkat çeken gazeteler, Rusya’nın psikolojik savaşla da başa çıkmaya çalıştığını yazdı.

Abone ol

İran basını, Rus ordusunun Suriye’deki operasyonlarını övgü ile okuyucuları ile paylaştı.

Ülke genelinde geniş okuyucu kitlesine sahip "Aftab-ı Yezd Gazetesi", Rusya’nın Hazar denizinden fırlattığı uzun menzilli füzelerle IŞİD hedeflerini vurmasını manşetten duyurdu. Harekatın başarısının Suriye hükümeti ile koordasyona dayandıran gazete hedeflerin Şam tarafından belirlendiğini yazdı.

Basılı medya’nın önde gelen temsilcilerinden İtimat Gazetesi, Rusya’nın operasyonlardaki kararlılığını yazdı. Gazete, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Savunma Bakanı'na verdiği Türkiye ,İran, Irak, Suudi Arabistan ve ABD’ye opersayonlarla ilgili bilgi paylaşımı talimatını da okuyucuları ile paylaştı.

İran Gazetesi, Rusya'nın bölge siyasetindeki tavizsiz tavrı ve operasyonlarındaki kararlılığının, ABD ve Türkiye'yi Rusya ile müzakereye mecbur kılacağı yorumunu yaptı.

Cevan gazetesi geniş bir yorumla manşetine taşıdığı haberinde, ABD’nin bölgede bulunan unsurlarının, "Rus uçakların CPS sistemlerine karıştırıcı sinyaller yollayarak operasyonları başarısız kılma çabası içerisinde olduğuna" dikkat çekti.

Gazete, Rusya'nın Batı'nın psikolojik savaşına karşı da mücadele verdiğini yazdı.

İran basını binlerce teröristin Rus bombardımanından kaçarak Türkiye ve Ürdün'e sığındığını da okuyucuylarıyla paylaştı.

ulusalkanal.com.tr

Bülent Keneş'e yakalama talebi Medya Sözcü gazetesi yazarı Necati Doğru'ya Erdoğan'a hakaretten hapis cezası Medya Mustafa Balbay, Cumhuriyet Vakfı'ndan çıkarıldı Medya Digiturk o kanalları yayından kaldırdı Medya