HAK-İŞ Genel Başkanvekili Osman Yıldız: Bu akşam 1 milyon üyemizle kutlamalara katılacağız

HAK-İŞ Genel Başkanvekili Osman Yıldız Ulusal Kanal’da Yeşim Eryılmaz’ın sunduğu 19 Mayıs özel yayınına konuk oldu.

Abone ol

HAK-İŞ’in 19 Mayıs mesajını aktarak Yıldız, "Öncelikle HAK-İŞ konfederasyonu olarak 19 Mayıs Atatürk’ün Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'mızı en içten dileklerim ile kutluyorum. 19 Mayıs, özgürlük ateşinin tekrar yandığı unutulmaz bir tarihtir. Bu nedenle 101 yıl sonra aynı coşkuyla bayramımızı kutluyoruz. Gençlerimiz bizim zenginliğimizdir. Gençlerimiz özgür, donanımlı ve özgüvenli olacaktır. Gençlerimiz ile gurur duyuyoruz. Gençlerimiz uluslararası alanda rekabet edebilir. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'mız bir kez daha hayırlı olsun. Geçen yılki fotoğrafı bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Olağanüstü bir birlik fotoğrafı ortaya konulmuştu. Bugün yine aynı hedefte ülkemiz buluşmuştur" dedi.

19 Mayıs’a emekçilerin katkılarından da bahseden Yıldız, "Yeni Türkiye Cumhuriyeti’nin hedefi muasır medeniyetlere ulaşmak hedefidir. Emekçiler olarak bu hedefe ulaşmak için ne gerekiyorsa onu yapıyoruz. Bu hedefin etrafında toplanmak son derece kolaydır. 19 Mayıs’ta halkımız elindeki imkanları seferber edip cepheye koşmuştur. Bugün de aynısını yapmamız gerekir. Muasır medeniyet demek rekabet demektir. Bizim de bu rekabete hazırlanmamız gereklidir. İşçi sendikaları olarak ortak irademizi ortaya koyabiliyoruz. 2015 yılında hendek terörüne karşı Türkiye çapında büyük bir miting gerçekleştirmiştik. Türkiye’nin zor zamanlardan nasıl çıkması gerektiğini biliyoruz. Bizler bu akşam 1 milyon üyemizle kutlamalara katılacağız. Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bir kez daha kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle anıyoruz. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'mızı ve Kandilimizin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" açıklamasında bulundu.

ulusal.com.tr

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan BMGK'ya tepki Gündem TGB Genel Sekreteri Okan Özkan: Bugün bizim de doğum günümüz Gündem Doğu Perinçek’ten “Ordu ne hale düştü” eleştirisine yanıt: TSK aslanlar gibi savaşıyor, zaferden zafere koşuyor Gündem 1919 ruhu ile saat 19.19'da balkonlara Gündem