Maskeler ne kadar güvenilir?

Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yaptığı incelemelerde onlarca marka tarafından üretilen maskelerin sağlığa zararlı olduğu tespit edildi. Bakanlık sağlığa zararlı maske üreten 20 markayı yayınlandı. Daha çok sağlık çalışanlarının kullandığı maskelerin birçoğu güvensiz çıktı. Yapılan deneyler sonucunda bu maskelerin piyasadan toplatılmasına karar verildi. Ancak akıllarda bir soru işareti oluştu. Sağlık çalışanlarının Kovid-19 olmasına bu maskeler mi neden oldu?

Abone ol

Haber: Dilek Doğan

Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı harekete geçti. Maske üreten markalara ilinkin inceleme başlattı. Bakanlık inceleme sonucu 20 maske markasını güvensiz olarak tespit ettii.

Daha çok sağlık çalışanlarının kullandığı maskelerin birçoğu güvensiz çıktı.

Yapılan deneyler sonucunda bu maskelerin piyasadan toplatılmasına karar verildi.

Uzmanlar, sağlık çalışanlarının Kovid-19 olmasında güvensiz maskelerin etkili olabileceği görüşünde.

İstanbul Medikal İşletmecileri Derneği Başkanı Vefa Türksever, vatandaşları bir kez daha uyardı.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar: ''Türkiye'nin garantörlüğü kırmızı çizgimizdir'' Gündem HDP'nin PKK'yı aklama çırpınışı: PKK'yı değil devleti suçladı Gündem HDP Kapatılsın Platformu'ndan açıklama: ''HDP'nin kapatılması insanlık ayıbının kaldırılması anlamına gelecektir'' Gündem Ümit Özdağ'dan HDP kapatılsın çağrılarına yanıt: ''Bir girişim olursa ilk imzayı ben vereceğim'' Gündem