'En dürüst, Atatürkçü cephede birleşelim'

Abone ol

Erciyes Üniversitesi öğretim üyeleri iktisatçı, yazar, Prof. Dr. Cihan Dura ile Prof. Dr. Fatma Sema Oymak, işçi Partisi'ne katıldı.

Prof. Dura, partiye katılma gerekçesini şöyle özetledi: "İşçi Partisi'nin faaliyetlerini, çalışmalarını eskiden beri takip ediyorum. Aydınlık gazetesi ve Ulusal Kanal vasıtasıyla izliyorum. Partiyi bugün Türkiye'de Atatürkçülüğün en samimi, en dürüst cephesi olarak görüyorum. Ümit ediyorum ki, İşçi Partisi öncüleri, yeni ve büyük bir cephe, bir tür vatan cephesi yaratacaklar.

Türkiye'nin ne tür tehlikeli koşullar içinde olduğunu biliyor, görüyoruz. Vatansever aydınlarımızı tek bir cephede toplayacak, diye düşündüm. İsledim ki ben de bir katkıda bulunayım, o büyük cepheye elimden geldiğince yardımcı olayım, diye düşündüm. Yepyeni bir oluşum, bir beklenti yaratacağı düşüncesindeyim. İnşallah 15 Şubat'ta göreceğiz.

'SAFIMI BELLİ ETMEK İÇİN BURADAYIM'

işçi Partisi'ne Kayseri Erciyes Üniversitesi'nden bir katılım da Tıp Fakültesinden oldu. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Fatma Sema Oymak da işçi Partisi rozetini taktı. Fatma Sema Oymak, neden işçi Partisi'ne katıldığını şu sözlerle açıkladı: "Benim duygularımı en iyi anlattığı için katıldım, işçi Partisi'ni, kendilerinin de söylediği gibi milliyetçi, Atatürkçü olduğu için tercih ellim. Ben bir arayış içindeyken işçi Partisi'ni buldum. Safım belli olsun diye katıldım. Kendi imkanlarmı içinde katkı sunmak ve en azından örnek olmak istedim. İP gençlik örgütüyle gurur duyuyorum. Ulusal onurunu, vatanını, bayrağını, Atatürk ilkelerini koruduğu için, yayın organlarını seviyorum. Gençlik örgütüyle, kendi çocuklarım kadar belki daha fazla onlarla gurur duyuyorum."

Aydınlık

Dosyalılar sıraya girdi! Gündem Fakat garip bir durum var Gündem Prof. Dr. Karatay haklı çıktı! Gündem TEM'de büyük kaza: Onlarca araç birbirine girdi Gündem