AKP ve CHP'nin 1 Kasım seçim beyannamelerindeki değişiklikler belli oldu

AKP ve CHP'nin 1 Kasım seçim beyannamelerinde gideceği değişiklikler belli oldu. AKP "başkanlık sistemi propagandasında geri adım atarken" CHP "Önce Türkiye" sloganını kullanacak.

Abone ol

AKP ve CHP'nin 1 Kasım'da kullanacakları seçim beyannamelerinin ayrıntıları belli oldu. AKP "başkanlık sistemi propagandasını geri plana çekerken" CHP'nin de "Önce Türkiye" sloganını kullanacağı öğrenildi.

AKP'nin 4 Ekim'de açıklayacağı 1 Kasım Seçim Beyannamesi'nde önemli değişikliklere gidecek. 7 Haziran'da geniş yer bulan "başkanlık sistemi propagandası" 1 Kasım'da geri plana çekilecek. AKP başkanlık sistemini "yeni anayasa ile Türkiye'nin ihtiyaçlarına yanıt verebilecek bir sistem olarak" kısaca tanıtacak.

AKP beyannamesinde "Demokrasi, denge ve denetim" vurgusu yapılacak. 378 sayfalık AKP beyannamesi oldukça kısalacak, kitapçık boyutuna indirgenecek. AKP açılımdan vazgeçmediği mesajını da verecek. AKP bir önceki seçimden farklı olarak ekonomik vaadleri öne çıkaracak.

Cumhuriyet Halk Partisi de 1 Kasım seçimlerinde "milletçe alkışlıyoruz" sloganı yerine "Önce Türkiye" diyecek. CHP'nin seçim bilgirgesinde emeklilere çift maaş ikramiye vaadini koruyacak, bin 500 liralık asgari ücret vaadinin de artırılması bekleniyor.

CHP bildirgesine, teröre yönelik öneri ve tespitler ekleneceği öğnenildi. CHP bildirgesinde üniversite öğrencileri, eğitim sistemi, taşeron işçilik, spor gibi başlıklar yer alacak. Bildirge 30 Eylül Çarşamba Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açıklanacak.

ulusalkanal.com.tr

Kılıçdaroğlu: Mülteci sorunu artık bir Avrupa sorunudur Gündem İlber Ortaylı'dan sert yazı Gündem İkinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi Gündem Son 30 yılın en ağır darbesi Gündem