Türk-İş'den genel grev uyarısı!

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, kıdem tazminatının 30 günün altına düşmesi halinde genel greve gidileceğini açıkladı. Atalay, " Türk-İş'in genel kurul kararı, genel grev deniyorsa biz ona uymak mecburiyetindeyiz ve uyarız" dedi.

Abone ol

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkililerinin, kıdem tazminatı almayanların oranının yüzde 90'lar düzeyinde olduğu yönündeki açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını belirten Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay genel greve gidilebileceğinin sinyali verdi.

Atalay, Hak-İş ve DİSK'in de taşeron işçilerin sorunlarının çözüme kavuşturulması noktasında kendileriyle aynı noktada olduklarının altını çizerek, işçi konfederasyonlarının birlikte hareket etmesi gerektiğini, vurguladı.

Taşeron işçisinin güvence altına alınması gerektiğini, hükümetin bu soruna çözüm sunma, mecburiyetinde olduğunu dile getiren Atalay, şöyle konuştu:

Genel Sekreter Kavlak da kıdem tazminatını oğullarının damatlığı, kızlarının gelinliği olarak gördüklerini belirterek, Türk-İş'in kıdem tazminatı konusunda duruşunun "net" olduğunu söyledi.

ulusalkanal.com.tr

İşçi yanıtı sokaktan verdi Ekonomi Memurların alacağı maaşlar açıklandı Ekonomi 'Tazminatımızı yedirtmeyiz' Ekonomi Bankacılıkta değişim Ekonomi