Bir kültür daha yok edilecek!

Galataport için sessiz sedasız yeniden harekete geçildi. Proje için hazırlanan bakanlığın onayladığı ÇED başvurusu askıya çıktı. Proje kapsamında 2'nci derece kültür varlığı olarak belirlenen binalar otel, mağaza ve restorana dönüştürülecek. Binalar arasında, Karaköy'deki tarihi yapılar da yer alıyor.

Abone ol

Resterasyon 2'inci derededen kültür varlığı olarak belirlenen binaları kapsayacak. Otel, mağaza ya da restorana dönüştürülecek.

Projenin askıya çıkamasıyla ayrıntıları da ortaya çıktı.

Rıhtım tarafında yükseklik en fazla 18.50 metre olarak belirlendi. Karaköy’deki inşaat alanı ile birlikte proje kapsamında ortalama 400 bin metrekarelik alanda inşaat yapılacak.

Kurvaziyer liman için dolgu ve kazık kullanılacak.

Planın nerede nasıl uygulanacağı tek tek anlatılan projenin toplam bedeli 1 milyar 100 milyon dolar. Projenin tamamlanma süresi için de 3 yıl verildi.

Koceli Üniversitesi Mimarlık Fakultesi Öğretim Üyesi Gül Köksal ise yeni kıyı politikasının, kamunun zararına olduğuna dikkat çekti.

Büyük tepkilere neden olan Salıpazarı Kruvaziyer Limanı Projesi’nin Karaköy'ün de tarihi silinecek.

ulusalkanal.com.tr

Meclis'te sürpriz karar Gündem Efsane başkan hayatını kaybetti Gündem Vatan toprağı satıldı Gündem İzmir'de Sağlık Bakanlığı göreve çağrıldı Gündem