Yunanistan'a kaçan darbecilerden 3'ü hakkında karar verildi

Yunanistan'a kaçan darbecilerden 3'ü için Türkiye'nin iade talebi Yunan mahkemesi tarafından reddedildi. Kararın ardından Milli Savunma Bakanı Işık, "Yunanistan, Türkiye ile NATO'da ittifak içerisindedir, NATO müttefikimizdir. Bizim Yunanistan hükümetinden beklentimiz kesinlikle bu FETÖ mensuplarının Türkiye'ye iadesiyle ilgili her türlü gayreti göstermesidir" dedi.

Abone ol

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimi sonrası Yunanistan'a kaçan 8 darbecilerden 3'ü hakkındaki Türkiye'nin iade talebi Yunan mahkemesi tarafından reddedildi.

Atina'daki temyiz mahkemesinde bugün tekrar duruşmaya çıkan üç asker ve avukatları savunmalarını verdi.

Mahkemenin kararına göre darbeciler hayatlarının tehlikede olduğu gerekçesiyle Türkiye'ye iade edilmeyecek. Geri kalanlar için ise duruşma yarın yapılacak.

MİLLİ SAVUNMA BAKANI IŞIK'TAN AÇIKLAMA

Darbeciler hakkında verilen kararın ardından Milli Savunma Bakanı Fikri Işık açıklama yaptı.

Işık, "Yunanistan, Türkiye ile NATO'da ittifak içerisindedir, NATO müttefikimizdir. Bizim Yunanistan hükümetinden beklentimiz kesinlikle bu FETÖ mensuplarının Türkiye'ye iadesiyle ilgili her türlü gayreti göstermesidir" dedi.

ulusalkanal.com.tr

Erdoğan: Bu tür ambargolar bizi bitirmedi, bitirmeyecek Gündem NATO'dan Türkiye açıklaması Gündem Metrobüs seferleri durdu Gündem Emniyet'ten Whatsapp'ta dolaşan o mesaja açıklama Gündem