Stratejist Dr. Hakan Özerol: Virüs nasıl dönüşüyorsa insanlık da dönüşmek zorunda kalacak

Stratejist Dr. Hakan Özerol Ulusal Kanal canlı yayınına bağlanarak gündem maddelerini değerlendirdi.

Abone ol

Tüm dünyada politik, ekonomik, jeostratejik ve toplumsal krizlerin kapıda olduğunu belirten Özerol, tüm dünyada yükselen işsizlik rakamlarına dikkat çekti.

Salgın atlatıldıktan sonra insan davranışlarının da eskisi gibi olmayacağını ifade eden Özerol, çeşitli sektörlerde reformlar yapılmasının zorunlu olacağını ifade etti. ‘‘Virüs hayatta kalmak için nasıl dönüşüyorsa, virüs sonrası insanlık da üretim tercihleri de dönüşmek durumunda kalacaktır’’ şeklinde konuştu.

Yaşanan petrol krizine de değinen Özerol, ‘’Kriz nedeniyle petrole olan talep düştü. Petrol çıkaran ülkelerin petrolü çıkarma maliyeti her ülkede değişiyor. O nedenle yaşanan petrol krizi bütün OPEC üyelerini etkiledi, fakat zararın boyutu her ülkede farklı’’ diye konuştu.

Paradan para kazanma dönemi olmadığının altını çizen Stratejist Özerol, kredi çekmenin, borçlanmanın bu dönemde riskli olduğunu, herkesin kendi bütçesini muhafaza etmesi gerektiğini, yapılabiliyorsa tasarruf yapılmasının önemli olduğunu ifade etti ve ‘’gün ayakta kalma günüdür’’ diyerek sözlerini noktaladı.

2 terörist etkisiz hale getirildi Gündem BTP Genel Başkanı Haydar Baş koronavirüsten hayatını kaybetti Gündem Bakan Kurum'dan Salda Gölü açıklaması Gündem 107 yaşında Kovid-19’u yendi, herkese umut oldu Gündem