Hrant Dink cinayetinde yeni deliller

Hrant Dink cinayetinde rolü olan kamu görevlileri hakkında hazırlanan iddianamede yeni bilgilere ulaşıldı. "Kayıp" denilen olay yeri görüntülerini bulan savcı, tetikçi Ogün Samast'ın 6 istihbarat görevlisi tarafından izlendiğini belirledi. Polis muhbiri Erhan Tuncel'in ise "Emniyet'le ilişkisi kesildi" denilen tarihten sonra 34 kez polisle iletişim kurduğu saptandı.

Abone ol

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Gökalp Kökçü'nün hazırladığı, Hrant Dink cinayetinde rolü olan kamu görevlileri hakkındaki iddianamede cinayeti aydınlatacak önemli bulgular yer aldı.

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre; savcılık özellikle olay yeri görüntüleri ve baz istasyonu kayıtlarını araştırdı.

Dosyada tutanağı olmasına rağmen olay yeri görüntülerinin kaybedilmiş, telefon kayıtları da dönemin Emniyet İstihbarat Başkanı Ramazan Akyürek tarafından imha ettirilmişti. Savcılık olay yeri çevresindeki baz istasyonları kayıtlarını araştırmaya başladı. Ancak cinayetten çok kısa bir süre sonra, baz istasyonlarının yerlerinin değiştirildiği ortaya çıktı. Savcı son olarak başvurduğu TİB'den baz istasyonu kayıtlarını aldı.

TİB’in gönderdiği kayıtlar, eldeki telefon kayıtları ve bölgedeye ait kamera kayıtları kareleme sistemiyle incelenip telefon HTS kayıtlarıyla örtüştürüldü.

Bu yöntemle cinayetin işlendiği bölgede 6 kamu görevlisinin bulunduğu anlaşıldı. Bu görevlilerden birisinin İstanbul İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli bir astsubay olduğu iddia edildi.

Ogün Samast’ın, cinayetten önce olay yerine yakın olan bir telefon kulübesinden üç kez arama yaptığı belirlendi.

Savcı, Emniyet'in "ilişiğimiz kesildi" dediği tarihten sonra Erhan Tuncel'in polislerle 34 kez iletişim kurduğunu ortaya çıkardı.

Soruşturmada adı geçen Trabzon Jandarma İstihbarat Şubesi’nde görevli bir rütbelinin, olay günü Erhan Tuncel’le bağlantısı olan bir polis memuruyla 5 kez uzun süreli görüştüğü de belirlendi. Aynı rütbeli, olaydan önce İstanbul İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli 5 kişiyle ayrı ayrı temas kurdu.

THY ile uçacaklar dikkat: Bu seferler iptal edildi Gündem Ege'de kan donduran görüntüler! Gündem Eski TÜBİTAK çalışanı 3 kişiye yakalama kararı Gündem Hutbelerde 'Terörün hedef aldığı din: İslam' anlatılacak Gündem