Seçmen bilgilerini güncellemek için yarın son gün

Bu haber 24 Haziran seçimlerinde oy kullanacakları yakından ilgilendiriyor. 2 Mayıs'ta muhtarlıklarda askıya çıkartılan seçmen listeleri 12 Mayıs Cumartesi günü askıdan indirilecek. Hala listelerden bilgilerini kontrol etmeyenler için yarın saat 17'ye kadar süre var. Peki bilgilerde hata varsa ne yapmak gerekiyor?

Abone ol

24 Haziran'daki Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerine ilişkin takvim işlemeye devam ediyor.

24 Haziran'daki ilişkin muhtarlıklarda askıya çıkartılan seçmen listeleri 12 Mayıs Cumartesi günü saat 17'de askıdan indirilecek.

Seçmen muhtarlığa gelerek buradaki listeden ismini kontrol etti ancak ismine rastlayamadı veya bilgilerinde yanlışlık çıktı peki bundan sonraki süreç nasıl işleyecek?

Listeler askıdan indikten sonra sıra seçmen bilgi kağıdının sahibine teslim edilmesine gelecek.

Bu arada Yüksek Seçim Kurulu'nun 30 Nisan'da başlayan seçim takvimine göre Cumhurbaşkanı adaylığı için imza toplama işlemleri 9 Mayıs saat 20'de sona ermişti.

İmza toplama işlemlerinin tamamlanmasının ardından gözler Yüksek Seçim Kurulu'na çevrildi. YSK, Cumhurbaşkanı adaylarına ilişkin kesin listeyi 13 Mayıs'ta Resmi Gazete'de yayımlayacak.

Milletvekilleri aday listeleri ise en son 21 Mayıs'ta YSK'ya teslim edilecek. YSK da milletvekilleri kesin aday listesini 30 Mayıs'ta ilan edecek.

24 Haziran'daki seçim için ilk oyu yurt dışındaki vatandaşlar kullanacak.

Yüksek Seçim Kurulu yurt dışında yaşayan seçmenlerin gümrüklerde oy kullanmasına ilişkin genelgesini Resmi Gazete'de yayımladı.

Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanan genelgeye göre ilk oy verme işlemi 7 Haziran'da başlayacak. Yurt dışındaki seçmenler için oy kullanma 19 Haziran'da sona erecek. 24 Haziran'da ise yurt içi seçmen sandık başına gidecek.

HABER: GÜRKAN DEMİR

KAMERA: BARIŞ YURTERİ

ulusal.com.tr

Donald - Benyamin savaş tandemi Gündem Meteorolojiden şiddetli yağış uyarısı Gündem F-35'lerin yeni yuvaları belli oldu Gündem Bingöl’de FETÖ'den 13 muvazzaf askere gözaltı Gündem