Depreme ne kadar hazırız!

Ege'de meydana gelen 6. 5 büyüklüğündeki deprem, yıkıcı etkisi olmasa da yürekleri ağzırlara getirdi. Şimdi herkes, "Büyük İstanbul depremine hazırmıyız?" sorusunu tartışmaya başladı. Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Hüseyin Alan, ne hukuki ne de altyapı olarak yeterli önlemlerin alındığını söyledi.

Abone ol

Ege açıklarında meydana gelen 6.5 büyüklüğündeki deprem korkuya neden oldu.Akıllara büyük yıkımlara neden olan, Türkiye'yi derinden sarsan 1999 Marmara Depremini getirdi.

Aradan 15 yıl geçti. Türkiye, beklenen "büyük İstanbul depremine hazır mı" sorusu tartışılmaya başlandı.

Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Hüseyin Alan, gerekli hukuki alt yapının bugüne kadar oluşturulmadığına dikkat çekti.

2 yıl önce çıkarılan Afet Alanlarının Dönüştürülmesi yasasının ise Kuzey Anadolu Fay hattı üzerindeki olası tehditler için çözüm oluşturmuyor.

Hüseyin Alan, Kentsel Dönüşüm adı altında gelişi güzel sürdürülen yapılaşmanın riski arttıdığını vurguladı.

İstanbul'un depreme hazırlanması için yapılması gerekenler saymakla bitmiyor. Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Alan'a göre öncellik, kente olan bakış açısını değiştirmek.

ulusalkanal.com.tr

Liderlerin Köşk temasları sürüyor Gündem HES var sıkıntı var! Gündem AKP'den PKK/PYD'ye sınır sözü Gündem O gün orada neler yaşandı? Gündem