Diaspora harekete geçti

Soykırım yalanının 100'üncü yılına girilirken, Diaspora Fransa'da bir kez daha atağa geçti. Fransa Ulusal Meclisi'ne "Soykırım yoktur" diyenlere ceza öngören yeni bir tasarı sunuldu. Soykırımı inkar edenlere 5 yıl hapis ve 45 bin Avro para cezası istenen tasarıyı sunan isimse oldukça tanıdık!

Abone ol

Soykırım yalanı bir kez daha Fransa gündemine girdi.

1915 olaylarının 100'üncü yılına girilirken Fransa'da yeni bir tasarı hazırlandı.

Fransa Ulusal Meclisi'ne sunulan tasarıda, "Ermeni Soykırımı Yoktur" demeye ceza verilmesi öngörülüyor. Soykırımı inkar edenlere 5 yıl hapis ve 45 bin Avro ceza verilmesi isteniyor.

Tasarıyı Meclis gündemine getiren isim oldukça tanıdık. Marsilya'nın 11 ve 12'nci bölge belediye başkanı, aynı zamanda UMP milletvekili olan Valérie Boyer.

Ermeni diyasporasının yaşadığı bölgelerden seçilen 23 milletvekilinin imza attığı tasarı 4 Kasım Salı günü Fransa Ulusal Meclis Başkanlığı'na sunuldu. Tasarıyı imzalayan milletvekilleri arasında ASALA terör örgütünün avukatlığını yapan Patrick Deveciyan da bulunuyor.

Valérie Boyer, Ermeni diasporası ile yakın temasta olan bir milletvekili. Boyer 22 Aralık 2011 tarihinde Ulusal Meclisten geçen "Ermeni Soykırımını reddedenlere ceza verilmesini" sağlayan kanunu hazırlayan kişiydi. Yasa, Fransa Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmişti.

ulusalkanal.com.tr

MGK'da kritik rapor Gündem 9 maddesini açıkladı Gündem Açılım AKP'yi böldü Gündem Genelkurmay açıkladı! Uzun namlulu silahlarla... Gündem