Erbil'de referandum paniği

Mesud Barzani'nin, Tüm uluslararası baskılara rağmen vazgeçmediği referandum, bölgede yaşayanlar arasında tedirginliğe neden oldu. Sınır kapılarının kapatılma ihtimaline karşı gıda stoklamaya başlayan halk, rafları boşalttı. Erbil'deki durumun bir benzeri Kerkük'te de yaşanıyor. Ulusal Kanal'a konuşan Irak Türkmen Cephesi Başkan Yardımcısı Hasan Turhan, Irak Merkezi'i hükümetini göreve çağırdı.

Abone ol

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin bağımsızlık referandumu Erbil'de paniğe neden oldu. Türkiye ve İran'ın kararlı mesajlarının geniş yankı bulduğu Erbil'de halk kuru gıda halleri ve marketlere akın eden halk, gıda stokladı.

Erbil halkı sınırların kapanacağı ve gıda fiyatlarının yükseleceğinden endişe ediyor.

Türkiye geçen yıl çoğu Irak'ın kuzeyine olmak üzere Irak'a 7.6 milyar dolarlık ihracat yaptı. Türkiye'den Irak'ın kuzeyine ağırlıklı olarak gıda, tekstil ve mobilya ürünleri gidiyor. Özellikle Gaziantep ile Mardin'deki un ve makarna imalathaneleri bölgeye yoğun olarak ihracat yapıyor.

Erbil'deki durumun bir benzeri Türkmen kenti Kerkük'te de yaşanıyor.

Ulusal Kanal'a konuşan Irak Türkmen Cephesi Başkan Yardımcısı Hasan Turhan, Irak Merkezi'i hükümetini göreve çağırdı.

Kerkük'ün Türkiye'nin milliği güvenliği için kritik bir konumda olduğuna dikkat çeken Hasan Turhan, bölge ülkerinden net bir adım görmek istediklerini söyledi.

ulusal.com.tr

Almanya'da sandık çıkış anketinden Merkel çıktı Dünya Irak Başbakanı Haydar el-İbadi'den yeni açıklama Dünya Barzani kararından vazgeçmedi Dünya İran'dan Barzani'ye ilk ambargo Dünya