Çapa Tıp Fakültesi'nde yasa dışı tedavi krizi ortaya çıktı

Çapa Tıp Fakültesi Dekanlığına atanan Bahaüddin Çolakoğlu'nın, yasak olmasına rağmen özel muayenehanesinde çalışmayı sürdürdüğü ortaya çıktı. Çolakoğlu'nun hasta başına 700 lira kazandığı belirtildi.

Abone ol

İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi'nde yasa dışı tedavi krizi ortaya çıktı.

Krizin nedeni ise Çapa Tıp Fakültesi Dekanlığına getirilen Profesör Doktor Bahaüddin Çolakoğlu'nun muayenehanesinde çalışmayı sürdürmesi.

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, Çolakoğlu dekanlığa getirilmesinin ardından bir beyanname ile muayenehanesini kapattığını bildirdi.

Ancak Çolakoğlu'nun beyannamede "Kapattım" dediği özel muayenehanede çalışmayı sürdürdüğü ortaya çıktı. YÖK yasası ve Tam Gün Yasası’na göre, rektör dekan ve öğretim üyeleri üniversitedeki asli görevlerinin dışında hiçbir yerde görev alamıyor.

Çolakoğlu'nun dekan olmadan önce de yasa dışı muayane işlettiği tespit edilmişti. Bunun üzerine sadece kınama cezası alan Bahaüddin Çolakoğlu, muayane ettiği hasta başına 700 lira ücret alıyor.

Üniversitedeki mesai saatlerinde bile hastalara randevu veren Çolakoğlu, hastalara kestiği reçete ve faturalarda İstanbul Tıp Fakültesi kaşesini kullanıyor.

ulusalkanal.com.tr

Okul servis ücretleri belli oldu Sağlık Okul kantinlerinde bu yiyecekler yasaklandı Sağlık Öğrenciler dikkat! 23 Ağustos'a kadar uzatıldı Sağlık Milli Eğitim Bakanlığı'ndan çok önemli açıklama Sağlık