Ekonomide kritik hafta

Türkiye ile Rusya krizinin ekonomiye etkileri konuşulurken, küresel ekonomide de kritik bir haftaya girildi. İMF, Çin'in para birimi Yuan'ı küresel rezerv para birimleri sepetine almayı değerlendiriyor. Perşembe günü Avrupa Merkez Bankası'nın faiz düşürmesi bekleniyor. Cuma günü de Moody's Türkiye'nin kredi notunu açıklayacak.

Abone ol

Rusya ile Türkiye arasındaki gerginliğin ekonomideki etkileri tam anlaşılamamışken, ekonomi kritik bir haftaya giriyor. Bugün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Paris'te görüşme yapabileceği ihtmali piyasaların güne yatay başlamasına neden oldu.

Borsa İstanbul 100 endeksi güne 113 puan artışla 75.752 puandan başladı. Açılış itibariyle hisse senetleri ortalama yüzde 0,15 oranında değer kazandı.

Cuma günü 2.93'ü aşan ardından günü 2.92 civarında tamamlayan dolar/TL, bu sabah 0,40 puan gerileyerek 2,9129 seviyesinden işlem görüyor.

Putin,Türkiye vatandaşı işçilerin işe alımının yasaklanması ve belirli ürünlerin ithalatının durdurulması gibi ekonomik yaptırımlar açıklarken, yasaklanan ürünlerin listesinin bugün açıklanması bekleniyor.

Yatırımcılar bu hafta Perşembe günü gerçekleştirilecek olan Avrupa Merkez Bankası toplantısında 20 bazlık faiz indirimi yapılabileceği de belirtiliyor.

Öte yandan Moody's Cuma günü Türkiye kredi notunu açıklayacak. Uluslararası Para Fonu'nun Çin para birimi Yuan'ı küresel rezerv para birimleri sepetine alıp almayacağı ve ABD tarım dışı istihdam verisi piyasalara yön verebilecek.

ulusalkanal.com.tr

Dış ticaret açığı geriledi Ekonomi Reyhanlı kan ağlıyor Ekonomi "Memur değil, kapıkulu isteniyor" Ekonomi Kriz Antalya esnafını vurdu Ekonomi