AKP’nin hedefi Hilafet ve Federalizm

Abone ol

Belçika Atatürkçü Düşünce Derneği (BADD), Türkiye Gençlik Birliği-Belçika ve Ulusal Gönüllür tarafından düzenlenen konferansa katılan CHP İzmir milletvekili ve Aydınlık Yazarı Birgül Ayman Güler ile Milli Merkezi Genel Sekreteri Haluk Dural önemli açıklamalarda bulundular. Moderatörlüğünü Ulusal Kanal Avrupa Temsilcisi Adnan Türkkan’ın yaptığı etkinlikte Cumhurbaşkanlığı seçimi ve Avrupa’daki yurttaşlara düşen görevler tartışıldı.

Brüksel’in gözde mekanlarından ‘Birmingham Palace Event Center’de düzenlenen konferans Belçika Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Erdoğan Öztemur’un sunumu ile başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra BADD Başkanı Erdoğan Öztemur ’Gün birliktelik ve beraberlik günüdür. Önümüzde cumhurbaşkanlığı seçimleri var.Gücümüzü birleştirmemiz,Türkiye üzerine oynanan oyunları bozmamız gerekiyor’dedi.

Sandıklı Cumhurbaşkanı: Başkanlık sistemi

İlk sözü alan CHP İzmir Milletvekili ve Aydınlık Yazarı Birgül Ayman Güler,’ bakınız artık çerçeve belli oldu. Cumhurbaşkanı sandıktan çıkarsa, adı „başkanlık“ olur. Cumhurbaşkanı meclisli olursa adı ‘Cumhurbaşkanı’ olur.

Hedef: Hilafet ve Federalizm

Anaysa değişikiliği ile getiremedikleri „başkanlık sistemini“ ‘Cumhurbaşkanlığı’ seçimi, ile gerçekleştirmek istiyorlar. Türkiye’de başkanlık sistemi, bir tarafı ile hilafet, diğer tarafı ise fedarilzmidir..Sandıklı cumhurbaşkanı ile bu yolu açmak istiyorlar. Türkiye bunu kaldırmaz. Bu seçim Türkiye’ye büyük bir siyasal değişim kapısını da açacaktır.

Cumhurbaşkanlığı seçimi tartışmalarında bu konu halka anlatılmıyor. Bu gerçeği halkımıza anlatacağız.

Yurtdışında oy kullanmaya hazır mıyız?

Yurt dışında yaşayanlar ilk defa oy kullanacaklarından, çok hazırlıklı olması gerekiyor. Oy kullanabilecek misiniz? Kullanırsanız, oylar nasıl korunacak ve nasıl Türkiye’ye götürülecek ve sayılacak?

Yurt dışındaki 2 Milyon 800 bin seçmene büyük ihtiyaç var. Başbakan Erdoğan ve ekibi bu konuda çalışmaları sürdürüyor.Bizler oyların sağlıklı kullanılması ve çöpe gitmemesi için çalışmalıyız. AKP dışındaki tüm partilerin oyların korunması noktasında yakın işbirliği yapması gerekiyor.

Karşımızda konsolosluk örgütlenmeleri karşısında bir AKP var. O zaman bizler de yurttaşlık görevimiz dışında da oylarımıza sahip çıkmak zorundayız..

Başka partiler, başka derneklerdeymişiz bunları bırakıp, el ele verip, cumhurbaşkanlığı seçimi için odaklanmalıyız. Hemen işe seçim listeleri ile başlamalıyız. Süre kısa ve fedakarlık istiyor. Birbirimizi yüreklendirmek için çok sebebimiz var.

Federasyonu ABD istiyor

Milli Merkez Genel Sekreteri Haluk Dural,’ Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili olarak biraz geriye giderek bazı hususları sizlerle paylaşmak istiyorum. ABD’li heyetler 1960’lardan bu yana her Türkiye’ye gelişinde bu ‘federal yapı’ isteği gündeme geldi.

Bakınız,Irak’ın üçe bölünmesi çok önceden planlandı ve Türkiye’ye de bir ağabeylik önerildi. O yıllar bu talep rededildi. Amaç Irak’ın bölünmesi ve kurulacak kürt Devleti’nin denizlere açılması meselesi idi..

ABD’nin elbette bu proje ve stratejilerinin bir hesabı var. Çin ve Rusya’nın önünde durabilecek, İran ile Türkiye bu devletler ile işbirliği yaparsa, ABD bölgeden pılısını ve pırtısını toplar gider.

ABD, bölgede güçleri küçük devletler istiyor.. Bu planlar kademe kademe gerçekleştiriliyor.

İşte İŞID denilen yamyamlar sürüsü, neredeyse Bağdat’a kadar uzandı ve oraları kontrol etti.

Erdoğan Meclisi fesh edebilir

Türkiye’ye gelecek olursak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın hedefi,federal yapı ve dolayısıyla başkanlık sistemidir. Çok tehlikeli olan bu durumu engellemeliyiz..Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı olursam „bütün yetkileri kullanırım“ dedi. Bu ne anlama geliyor? Mesela Anayasaya göre „Meclis tatildeyken ülkeye saldırı olursa Cumhurbaşkanı Başkomutan olarak savaş ilan edebilir“ Ülkeye saldırı işini Mit Müsteşarı Hakan Fidan Suriye’ye iki kişi yollayıp Türkiye’ye dört füze attırarak yapabilir. Hatta 98. maddeyi işleterek meclisi bile fesh edebilecektir. Bunu yapar mı? Yapar! Recep Tayyip Erdoğan’ın bu yetkileri kullanacağını şu an söylüyor.

Bunun engellenebilmesinin yolu, Atatürk’te birleşen, laik, demokrat, muhafazakar olsa bile devletimizin bekasına hizmet edecek, Atatürk ilke ve inklaplarına hizmet edecek bir adayın seçilmesidir. Yoksa güneydoğu için çıkacak bir iç savaş için hazırlıklı olmalıyız. Bu bilinç altında görevlerimizi yerine getirmemiz gerekir.

Barikatlar yıkan bayrağımız altında birleşeceğiz

Konferansı yöneten Ulusal Kanal Avrupa Temsilcisi Adnan Türkkan, Diyarbakır’da indirilen bayrağımızla ilgili soruya „O bayrağı 16 yaşındali PKK’lı indirmedi. Byarağımız, Tayyip Erdoğan „Türk milliyetçiliğini ayaklar altına alacağız“ dediği gün indirildi. Açılımla PKK kahraman, TSK terörist yapıldığı gün indirildi. Haziran ayaklanmasında Abdocan elinde bayrakla özgürlük istediğinde Erdoğanîn talimatıyla katledildiği gün o bayrak indirildi. Bizim bayrağımızın kırmızısında Urfalı Memo’nun da, Edirneli Mehmet’in de kanı var. Bayrağımız Erdoğan’ın seçim kliplerinde kullanacağı süs değildir. Emperyalizme karşı isyan eden bir halkın bayrağıdır o. 68 kuşağının, Deniz Gezmişlerin Samsun’dan Ankara’ya dalgalandırdığı bayraktır. Haziran ayaklanmasında, Silivri’de Ulus Meydanı’nda barikatları yıkan bayraktır bizim bayrağımız. Diyarbakır’daki bayrak saldırısı o nedenle bir halka yapılmıştır. Halk hareketine yapılmıştır. Bizim bayrağımızın altında kürde de Türk’e de, Alevi’ye de Sünni’ye de yer vardır. Ülkemizin karşılaştığı tehlikelerden o bayrak altında ve Mustafa Kemal ruhunda birleşerek kurtulacağız“ şeklinde cevap verdi.

Kimler katıldı

CHP Belçika Birliği Başkanı Zuhal Kayhan ile çalışma arkadaşları, Brüksel Schaerbeek Belediye Meclis üyesi Döne Sönmez, Halis Kökten, CHP AB Temsilcisi Kader Sevinç, İşçi Partisi yöneticileri, BADD eski başkanları Esat Ümit Ağca, Mons ADD Başkanı Haşim Ekeroğlu, Paris ADD Başkanı Habip Hamza Erdem, Frankfurt ADD Başkanı Kasım Işık, yazar Ahnet Aytaç ile vatandaşların katıldığı konferans soruların cevaplanmasının ardından hep birlikte onuncu yıl marşının söylenmesi ile son buldu.

Birgül Ayman Güler, etkinlikten sonra kitaplarını imzaladı.

Adnan Türkkan

ulusalkanal.com.tr

CHP’de Ekmeleddin krizi Gündem PKK cephesinde neler oluyor Gündem Perinçek: Çankaya Savaşı başlamıştır! Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli kaybedecek! Gündem F tipinin İhsanoğlu sevinci Gündem